Ως σχολιαστής και συγγραφέας τατουάζ, βασίζομαι στην προσωπική μου εμπειρία και χρόνο που εργάζομαι σε ένα στούντιο τατουάζ.

Μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε για να κάνετε ένα τατουάζ.

Μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε για να κάνετε ένα τατουάζ.

Tom PREJEANT μέσω Unsplash. Canva

Το να κάνεις ένα νέο τατουάζ είναι σαν να κάνεις μια μικρή ιατρική διαδικασία. Το δέρμα σας διαπερνάται από βελόνες που κινούνται γρήγορα και εναποθέτουν μελάνι κάτω από το επάνω στρώμα. Μόλις ολοκληρωθεί, το τατουάζ σας είναι στην πραγματικότητα μια ανοιχτή πληγή, επιρρεπής σε μόλυνση και απαιτεί φροντίδα.

Κανείς με το σωστό μυαλό δεν θα προσέλθει σε ιατρική διαδικασία χωρίς να έχει ακολουθήσει το γιατρό'τις συστάσεις της προκαταρκτικής φροντίδας. Και σίγουρα θα ακολουθούσαν όλες τις περαιτέρω οδηγίες μετά τη φροντίδα για να διασφαλίσουν ότι το τραύμα θα επουλωθεί καλά και δεν θα απαιτήσει περαιτέρω ιατρική παρέμβαση.

Λαμβάνοντας υπόψη σας'πρόκειται να ξοδέψετε αρκετά χρήματα για το νέο σας κομμάτι της τέχνης του σώματος'είναι έξυπνο να μάθεις πώς:

 • προετοιμάστε τον εαυτό σας και το σώμα σας για το τατουάζ σας – όσο πιο άνετοι και προετοιμασμένοι είστε, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να καθίσετε.
 • φροντίστε το τατουάζ σας μόλις εσείς'το ειχα κανει? βοηθήστε να αποφύγετε τις λοιμώξεις, έτσι ώστε εσείς'θα θεραπευτεί χωρίς καμία ζημιά.
 • επενδύστε σε λοσιόν φροντίδας και αντιβακτηριακό πλύσιμο.

Η σωστή προκαταρκτική φροντίδα και μετέπειτα φροντίδα θα βοηθήσουν σε ολόκληρη τη διαδικασία επούλωσης του τατουάζ και θα βοηθήσουν στην αποφυγή εξασθένισης και απώλειας μελανιού.

Τατουάζ σκελετού ποδιών, τατουάζ κουκκίδας σε αρσενικό

Τατουάζ σκελετού ποδιών, τατουάζ κουκκίδας σε αρσενικό

Άλβαρο Φλόρες

Διαβούλευση πριν από το τατουάζ με τον καλλιτέχνη σας

Οργανώστε μια διαβούλευση πριν από το τατουάζ με τον καλλιτέχνη που έχετε επιλέξει. Η συνάντησή σας πρέπει να είναι στο στούντιο όπου θα κάνετε το νέο σας τατουάζ.

Αυτό το ραντεβού σας δίνει την ευκαιρία να δείτε το ίδιο το στούντιο. Δείτε πού θα καθίσετε, μάθετε ποιες είναι οι διαδικασίες ελέγχου των λοιμώξεων και κάντε όποιες ερωτήσεις έχετε.

Ένας από τους κύριους λόγους για τη διαβούλευση πριν από το τατουάζ είναι να συζητήσετε το σχέδιο του νέου σας τατουάζ και τη θέση του στο σώμα σας. Ο καλλιτέχνης σας μπορεί ενδεχομένως να σχεδιάσει ένα γρήγορο περίγραμμα του σχήματος του άκρου σας σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί για αναφορά μεγέθους. Αυτό μπορεί να γίνει εάν θέλουν να σχεδιάσουν εκ των προτέρων το σχέδιό σας σε ένα στένσιλ για την άφιξή σας.

Περιγράψτε στον καλλιτέχνη τατουάζ σας την αίσθηση ή το θέμα που θέλετε να έχει το τατουάζ σας. Εκφράστε το χρώμα, το μέγεθος και τις επιλογές τοποθέτησης. Φέρτε μαζί σας οποιοδήποτε υλικό αναφοράς που έχετε, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, χρωμάτων και παραδειγμάτων.

Θυμηθείτε, αυτό είναι το τατουάζ σας. Κάντε ό, τι θέλετε με αυτό, αλλά λάβετε υπόψη τον καλλιτέχνη'επαγγελματικές προτάσεις και απόψεις. Γι ‘αυτό τους πληρώνετε τελικά: την ικανότητά τους, τις γνώσεις τους και την προηγούμενη εμπειρία τους με το τατουάζ.

Αφού συζητήσετε το σχέδιό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει όλες τις παρακάτω ερωτήσεις.

 1. Πόσο περίπου θα κοστίσει αυτό το τατουάζ?
 2. Πόσο καιρό εκτιμάτε ότι θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί?
 3. Πόσο θα διαρκέσει κάθε συνεδρία?

Κορίτσι τατουάζ ώμου

Κορίτσι τατουάζ ώμου

Κάτια Σόμερβιλ

Τι να φάτε και να πιείτε πριν και μετά το ραντεβού σας για τατουάζ

Όταν ένα τατουάζ είναι μελανωμένο, πολλές μικροσκοπικές βελόνες τρυπάνε το δέρμα πολλές φορές. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητη αιμορραγία. Για να αποφύγετε την υπερβολική αιμορραγία και πιθανή ζημιά…

 • μην πιείτε αλκοόλ 24 έως 48 ώρες πριν από τη συνεδρία σας,
 • μην καταναλώνετε καφέ, και
 • μην πάρετε ασπιρίνη για ανακούφιση από τον πόνο.

Το αλκοόλ, ο καφές και η ασπιρίνη είναι κοινώς γνωστά διαλυτικά αίματος και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιπλέον ανεπιθύμητη αιμορραγία.

Πίνετε πολλά υγιεινά υγρά, όπως π.χ….

 • νερό
 • σούπα
 • χυμοί
 • φυτικά τσάγια

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα των υγρών σας ενώ κάνετε τατουάζ, καθώς η αφυδάτωση θα εντείνει τη δυσφορία, θα σας προκαλέσει πονοκέφαλο και θα σας κάνει να αισθανθείτε άρρωστοι.

Το προηγούμενο βράδυ δεν είναι βραδιά πάρτι. Θα χρειαστεί να περάσετε μια ολόκληρη νύχτα's ύπνος.

Τροφή: Αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν βιταμίνη C, όπως εσπεριδοειδή και γλυκά λαχανικά όπως γλυκοπατάτα, κουνουπίδι και μπρόκολο. Αυτό το φυσικό φάρμακο από τη Μητέρα Φύση βοηθά το σώμα'διαδικασίες επισκευής και ανάκτησης ιστών.

Μην παραλείπετε το γεύμα πριν παρευρεθείτε στο ραντεβού σας. Δώστε στο σώμα σας αρκετή τροφή και καύσιμα για να διαρκέσει λίγες ώρες στο τραπέζι τατουάζ.

Μόλις εσύ'έχετε κάνει το τατουάζ σας, αυξήστε την κατανάλωση σκόρδου και κρεμμυδιού. Πολλοί φυσιοδίφες πιστεύουν ότι βοηθούν στη θεραπεία λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους.

Αντισταθείτε στην κατανάλωση…

 • γαλακτοκομικά προϊόντα: γάλα, τυρί, κρέμα κ.λπ.
 • επεξεργασμενες ΤΡΟΦΕΣ
 • ζάχαρη

Αυτό οφείλεται στην πεποίθηση ότι επιβραδύνουν το σώμα'διαδικασία επούλωσης.

Steampunk, ρολόι, τρισδιάστατο τατουάζ

Steampunk, ρολόι, τρισδιάστατο τατουάζ

Τι να φορέσετε και να φέρετε στη συνεδρία τατουάζ σας

 • Φορέστε άνετα ρούχα που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στο μέρος του σώματος για να κάνετε το τατουάζ.
 • Πάρτε ένα επιπλέον ζευγάρι καθαρές κάλτσες για να φορέσετε. Βεβαιωθείτε ότι αυτοί'πλένονται και δεν γεμίζουν τρύπες.
 • Έχετε ένα επιπλέον μπουφάν ή πουλόβερ για όταν αρχίζετε να αισθάνεστε το κρύο. Μερικές φορές, ειδικά όταν εσείς'Έχοντας μια μακρά συνεδρία τατουάζ, το σώμα σας θα αρχίσει να τρέμει. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το σώμα σας θα πάθει σοκ. Η διατήρηση της ζεστασιάς θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τη δυσφορία σας.

Μερικά άλλα αντικείμενα που πρέπει να λάβετε υπόψη στην τσάντα σας:

 • μουσική και ακουστικά
 • τικ-τακ ή δυόσμο
 • φιάλη νερού
 • σνακ και τσιμπήματα
 • αλλαγή ρούχων
 • κρέμα φροντίδας τατουάζ
 • ένα άτομο υποστήριξης (εάν το στούντιο σας το επιτρέπει)
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Πώς να προετοιμάσετε το σώμα σας για ένα τατουάζ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας, εσείς και ο καλλιτέχνης σας πρόκειται να σηκωθείτε ο ένας στον άλλον'προσωπικό χώρο για αρκετές ώρες. Αυτό περιλαμβάνει το να βγάζεις τα γυμνά σου κομμάτια και να αναπνέεις ο ένας τον άλλον's αέρα.

Κάντε την προσπάθεια να είστε προσεκτικοί και υγιεινοί πελάτες. Υφηγητής'Να μην είστε ο πελάτης που κάνει μυρωδιά στον τατουάζ σας's εφιάλτες. Έτσι, πριν φύγετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι είστε…

 • βούρτσισε τα δόντια σου.
 • ντους με σαπούνι.
 • φορέστε φρέσκα, καθαρά ρούχα.
 • φέρτε Tic-Tacs ή δυόσμο.
 • υφηγητής'μην παρακάνετε αποσμητικά, αρώματα ή κολώνιες.
 • δέστε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά.
 • αν τα πόδια σου μυρίζουν θάνατο, μην'μην βγάζεις τα παπούτσια σου.

Δεν θα ήθελες'δεν νομιζω εγω'd πρέπει να βάλετε αυτήν την παράγραφο, αλλά ρωτήστε τον τατουάζ σας για τους δύσοσμους ανθρώπους'έπρεπε να δουλέψω…!

Πλήρες τατουάζ στο στήθος σε αρσενικό

Πλήρες τατουάζ στο στήθος σε αρσενικό

Steve Cross – Τατουάζ Korpus

Διαδικασίες και προϊόντα τακτοποίησης μετέπειτα τατουάζ

Δίπλα στο να κάνετε πραγματικά το τατουάζ σας, η αποτελεσματική φροντίδα τατουάζ είναι η πιο σημαντική πτυχή της διαδικασίας. Η επούλωση του τατουάζ σας μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα, μερικές φορές περισσότερο.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα μετέπειτα φροντίδας.

 1. Αγοράστε μια καλή κρέμα ή λοσιόν φροντίδας πριν από το ραντεβού σας.
 2. Ζητήστε από τον καλλιτέχνη να χρησιμοποιήσει την παρεχόμενη κρέμα φροντίδας μετά την ολοκλήρωση του τατουάζ.
 3. Κρατήστε το τατουάζ σας τυλιγμένο από όταν φεύγετε από το στούντιο τατουάζ, μέχρι να φτάσετε στο σπίτι και σε ένα καθαρό περιβάλλον.
 4. Ξεπλύνετε όλο το πλάσμα και το μελάνι, με αντιβακτηριακό σαπούνι, μέσα σε μία έως δύο ώρες.
 5. Εφαρμόστε ελάχιστα την κρέμα φροντίδας.
 6. Τυλίξτε το τατουάζ σας όταν'φοράτε ερεθιστικά ή στενά ρούχα που μπορεί να τρίψουν και να βλάψουν το τατουάζ σας. Τυλίξτε επίσης το τατουάζ για ύπνο τις πρώτες τρεις έως πέντε ημέρες.
 7. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος όπου το τατουάζ σας δεν είναι τυλιγμένο και εκτίθεται σε καθαρό, καθαρό αέρα.
 8. Αποφύγετε τη βρωμιά και τη μόλυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές μετά τη φροντίδα, διαβάστε Πώς να καθαρίσετε και να αντιμετωπίσετε το νέο μου τατουάζ?

Τατουάζ στο στήθος στο κορίτσι

Τατουάζ στο στήθος στο κορίτσι

Τενιέλ Σαντ

Εδώ θεωρείτε ότι τα τατουάζ είναι ισόβια και ό, τι άλλη τζαζ, δεν ξέρω'Δεν χρειάζεται να το ξεπεράσω αυτό, θα έπρεπε να έχετε ήδη λάβει υπόψη αυτό το γεγονός.

Το τατουάζ στο πρόσωπο, τα χέρια ή το λαιμό σας μπορεί να είναι πραγματικά μια δουλειά. Μερικοί καλλιτέχνες δεν θα κάνουν τατουάζ σε αυτές τις περιοχές για κάποιο λόγο, αλλά αυτό'είναι η συμφωνία σας αν εσείς'παω εκει.

Τώρα, τα τατουάζ πονάνε. Ναι, ένα σωρό βελόνες ξυρίζονται επανειλημμένα στο δέρμα σας, δεν είναι πραγματικά μια χαρούμενη περίσταση. Υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο και τη δυσφορία σας. Αν εσύ'είστε περίεργοι για τα μουδιασμένα προϊόντα, σκεφτείτε να διαβάσετε Πώς να αποκτήσετε ένα τατουάζ και να μην το πληγώσετε: Κρέμα μούδιασμα τατουάζ και Dr Numb.

Τα καλά τατουάζ δεν είναι't φθηνά και φθηνά τατουάζ aren'τ καλό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει έναν καλό καλλιτέχνη τατουάζ οπουδήποτε στον κόσμο εάν θέλετε το τατουάζ των ονείρων σας.

Καλή τύχη με το νέο σου τατουάζ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να αγαπήσετε το νεοαποκτηθέν κομμάτι της τέχνης του σώματος σας!

Αυτό το περιεχόμενο είναι ακριβές και αληθινό από όσο γνωρίζει ο συγγραφέας και δεν υποκαθιστά τη διάγνωση, την πρόγνωση, τη θεραπεία, τη συνταγή και/ή τις διαιτητικές συμβουλές από έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας. Φάρμακα, συμπληρώματα και φυσικές θεραπείες μπορεί να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πάροχο σε ατομική βάση. Ζητήστε άμεση βοήθεια εάν αντιμετωπίζετε ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σχόλια

ντίνα στις 28 Μαρτίου 2019:

Ειμαι ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ σου

Άννα (συγγραφέας) από το Χόμπαρτ, Τασμανία, Αυστραλία. (Το μικρό κομμάτι του AUS) στις 03 Ιανουαρίου 2014:

Ευχαριστώ πολύ dragonflycolor! επιτέλους το πήραμε πίσω στους σωστούς αριθμούς και πήρα πίσω στο 90'μικρό! PHEW 🙂

dragonflycolor στις 03 Ιανουαρίου 2014:

Αυτός ο κόμβος σίγουρα ΔΕΝ είναι 1!