Когато имате официален повод, прическите наполовина са чудесен вариант. Закачването на малко коса ви позволява да запазите известна дължина около лицето си, но все пак да имате структурата на „нагоре“, като по този начин поддържате тялото и формата на място. Ако обмисляте стил наполовина, ето 20 официални идеи за прическа, които да ви вдъхновят.

Сладък половин лък за коса

Сладък половин лък за косаInstagram @hairbysaretta

В&Създател на стил, Сарета Бауърман

Собственик / стилист @ Blue Water Salon в Неапол, Флорида

Как бихте описали този външен вид?

Това е лък за коса с плетена панделка! Обичам, че изглежда, че косата ти е вързана като подарък! Той е уникален и красив.

Някакъв съвет за някой, който го обмисля?

Ще ви е необходима поне средна дължина на косата с минимални слоеве, за да създадете лъка и дълга плитка. Разширенията за вграждане също могат да помогнат за добавяне на дължина и пълнота. Започването с текстура в косата ви ще помогне за създаването на лъка, така че да не се плъзга.

Прост Half-Up Half-Down

Прост Half-Up Half-DownInstagram @petulajadehairstylist

В&A със създател на стил, Petula Jade

Фризьор / собственик в Голд Коуст, Австралия

Как бихте описали този външен вид?

Този стил е вдъхновен от бохо. Меките текстурирани вълни, допълнени с усукана наполовина плитка, са идеални за тези, които искат нещо малко по-различно от просто вълни.

Най -хубавото в този стил е, че той е толкова универсален и може да се носи от съвременната булка бохо или на музикален фестивал.

Някакъв съвет за някой, който го обмисля?

Този стил е чудесен за някой, който е малко бохо по душа. Стилът има обем, така че би бил подходящ за някой с гъста коса или щастлив да добави разширение, за да създаде този допълнителен обем и дължина.

Не съм голям фен на използването на твърде много продукти, що се отнася до стилизирането. Въпреки че не мога да живея без праховете си S1 + S2 от Natalie Anne Haircare. Перфектен, за да придаде на моя външен вид максимален обем и текстура, а след това използвайки моя спрей за фиксиране Nak, за да придаде това малко допълнително задържане.

Плитка от рибена опашка

Плитка от рибена опашкаInstagram @stephaniemichelle_hair

В&Със създател на стил, Стефани Мишел

Собственик @ Stephanie Michelle Hair LLC във Вирджиния Бийч, Вирджиния

Как бихте описали този външен вид?

Като сватбен стилист това беше супер забавно за мен! Не всеки ден получавам молба за плитка от риба с мохак.

Определено бих описал тази булка като поемаща риск и някой, който обича модата. Роклята й беше с много прост силует, което направи акцента върху косата й още по -голям.

Някакъв съвет за някой, който го обмисля?

Този стил изисква много коса! Сплитането изяжда голяма част от косата, така че ако ви липсва плътност, бих обмислила използването на удължаване на косата. За да направя страните на косата й супер гладки и да добавя дължина и обем към плитката, трябваше да създам две различни секции и след това да ги комбинирам в центъра.

#1 Сладък и кримпван

Написано от Карли Бауърс

Този наполовина поглед е малко по -остър, тъй като включва както кримпване, така и плитка.

Едъг пресован наполовина UpdoСтил от Кони Масуло, Уникален дизайн на косата, Линкълн Парк, Ню Джърси Остри кримпвани наполовина нагореСтил от Кони Масуло, Уникален дизайн на косата, Линкълн Парк, Ню Джърси

Как да стилизираме:

 1. Започнете със суха коса. Използвайте кримпер и нагънете няколко произволни участъка от косата си (най -вече отстрани), така че те да се покажат в половината ви нагоре.
 2. Използвайте четка за обратно разресване, за да създадете обем на линията на косата си. Създайте голям стил на помпадур, след това започнете френска плитка.
 3. След като горната част на косата ви е сплетена, фиксирайте края на плитката с ясна вратовръзка за коса.
 4. Навийте останалата част от косата си с помощта на малка маша.
 5. След като цялата ви коса се накъдри, използвайте пръстите си или гребен с дрънкалка, за да разкъсате плитката, така че да изглежда по -голяма и по -пълна. Не забравяйте да скриете вратовръзката си за коса!
 6. Напръскайте всичко със силен лак за коса.

Препоръчителни продукти:

За подобен редакционен вид ще ви е необходим здрав лак за коса, за да поддържате косата си на място през цялата нощ. Опитайте лак за коса El Net от L’Oreal.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Ако имате дълга коса, която е средна до гъста, това е чудесен вариант за вас. Лицето с форма на сърце е идеално за този стил.

#2 Отлично редакционно

Написано от Карли Бауърс

Този допълнителен остър външен вид е забавен за една нощ в града! Той ще облече непринудено облекло и ще покаже красивия ви грим или аксесоари.

Забавно раздразнено наполовинаСтил от Thresa Venables, грим от Kristian Bailey, Чисти професионалисти, Уустър, ОХ

Как да стилизираме:

 1. Започнете със суха коса.
 2. Навийте всичко със средно голяма маша.
 3. След като всичко се извие, използвайте пръстите или четката, за да разделите къдриците, така че да изглеждат по -естествени.
 4. Използвайте четка за обратно разресване и създайте обем в горната част на главата си.
 5. Съберете горната половина на косата си и изгладете страните. Използвайте щифт за закрепване на косата в задната/средната част на главата.
 6. Напръскайте всичко със завършващ спрей със силно задържане.

Препоръчителни продукти:

За да вземете сериозно тяло, използвайте четка за обратно разресване вместо гребен. Той е по -нежен към косата ви и ще създаде по -мек вид. Опитайте Spornette Little Wonder Brush!

Най -добра форма на лице и тип коса:

Този вид е чудесен, ако имате фина до средна коса, която се надявате да изглежда по -дебела и по -пълна. Кръглата форма на лицето ще бъде удължена от този стил.

#3 Плетени маце

Написано от Карли Бауърс

Няколко плитки, малко тяло и виола! Имате модерен, модерен подход към класически стил наполовина нагоре наполовина надолу.

Модерен наполовина Updo с плиткиСтил от Onita Luisi, Салон за чипове, Марлборо, Ню Джърси Модерен наполовина Updo с плитки назадСтил от Onita Luisi, Салон за чипове, Марлборо, Ню Джърси

Как да стилизираме:

 1. Започнете със суха коса. Разделете косата на пет секции, като започнете от едното ухо до другото, като всяка част е широка около един до два инча.
 2. Плетете двете части над всяко ухо и закрепете краищата на плитките с ясна вратовръзка за коса.
 3. Срешете гърба на горната/средната част на косата.
 4. Съберете горната половина на косата си и създайте три възела. Най -лесният начин да направите това е да разделите горната половина на косата си на трети и след това да ги завържете.
 5. Закрепете края на половин понито с вратовръзка за коса.
 6. Ако косата ви е естествено къдрава, тогава имате късмет! Не е нужно да правите много за това. Ако не, използвайте малка маша за къдрене, за да навиете това, което е останало от половин понито.

Препоръчителни продукти:

След като този вид е създаден, добавете малко серум или спрей към краищата на косата си за малко допълнителен блясък! Обичам Bumble и Bumble’s Shine Spray.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Кръгла форма на лицето ще бъде допълнена от този външен вид. Плътната коса, която има естествена вълна, е идеална за този стил, въпреки че естествено до вълнообразна коса също ще работи.

Бакшиш:

Ако имате по -фина коса и имате проблеми с оставянето на малките плитки, напръскайте частите коса с лак за коса, преди да ги оплетете. Това ще ви даде малко пясък на косата и ще я направи по -малко хлъзгава.

#4 Наполовина сплетена красота

Написано от Карли Бауърс

Плитка е чудесен начин да направите иначе обикновеното си полу -пони малко по -модерно и модерно!

Модерно полу -пони с плиткаСтил от Даниел Албрехт, Грим от Джена Ромео, Гранд салон на Уилям Уесли & Спа център, Davenport, IA Модерно полу -пони с плитка назадСтил от Даниел Албрехт, Грим от Джена Ромео, Голям салон на Уилям Уесли & Спа център, Davenport, IA

Как да стилизираме:

 1. Започнете със суха коса, разделена на една страна.
 2. Напръскайте всичко със спрей за текстура или сух шампоан.
 3. Навийте всяка част от косата си с 1 inch инчова маша.
 4. Създайте водопад или френска плитка с косата, която започва от едната страна на главата ви и се спуска до ухото ви. Съберете края на плитката, за да срещнете другата страна на вашето полу пони в задната/средната част на главата. Закрепете с боби щифтове.
 5. Напръскайте всичко с лек финишен спрей.

Препоръчителни продукти:

Обичам лака за коса със средно задържане Davines като работен и завършващ спрей. Използвайте го преди и след къдрене!

Най -добра форма на лице и тип коса:

Ако имате квадратна форма на лицето, тази визия ще ви допълни. Фината до средна коса с всякаква дължина ще работи за този външен вид! Много е универсален.

#5 Просто зашеметяващо

Написано от Карли Бауърс

Този стил е прост, но все пак толкова класически и красив. Меките вълни и дълбоката странична част наистина привличат вниманието към вашите прекрасни черти!

Прост класически наполовина UpdoСтил от Кайл Брукс, Салон Пери Антъни, Уилмингтън, DE

Как да стилизираме:

 1. Започнете със суха коса, разделена на една страна.
 2. Напръскайте всичко с работещ спрей, след това навийте всяка секция с помощта на 1 inch инчова маша.
 3. Съберете едната страна на косата си и я завъртете назад, за да срещнете другата страна на вашето полу пони в задната/средната част на главата. Закрепете с щифт.
 4. Напръскайте всичко с лек лак за коса.

Препоръчителни продукти:

Не забравяйте да напръскате косата си с топлозащитно средство, преди да използвате горещи инструменти върху нея. Кевин Мърфи е страхотен, наречен Damage Manager. Мирише прекрасно и е супер лек, така че няма да стане лепкав!

Най -добра форма на лице и тип коса:

Този вид е невероятно универсален и наистина всяка дължина или текстура на косата ще работи! Квадратната форма на лицето ще бъде поласкана от този външен вид.

Сладък половин лък за коса

Сладък половин лък за косаInstagram @hairbysaretta

Този спокоен, бохемски стил е категорично завъртане на главата. Уау всички с разхлабена централна плитка с рибен опашка, покрита с очарователна панделка за коса.

Половина с акцент плитка

Половина с акцент плиткаInstagram @facebylinda

Цветен шедьовър е тази пищна прическа! С свободно оплетени и дефинирани парчета върху засуканите ви кичури, веднага ще се почувствате като принцеса!

Прекрасен наполовина стил с отстранени бретончета

Прекрасен наполовина стил с отстранен бретонInstagram @katsbeautybox

Страхотно за партита и събития, които биха подчертали вашата естествена красота. Бретонът действа като завеса, разкривайки очарователно лице.

#9 Двойна плетена маце

Написано от Карли Бауърс

Две плитки се срещат, за да създадат този двойно сплетен половин нагоре наполовина надолу шедьовър!

Двойна плитка наполовина нагореСтил от Selah Frese, Грим от Tekoa Ferro, Цветен салон Blaze, Cedar Rapids, IA Двойна плитка наполовина нагореСтил от Selah Frese, Грим от Tekoa Ferro, Цветен салон Blaze, Cedar Rapids, IA

Как да стилизираме:

 1. Започнете със суха коса, която се разделя по желание.
 2. Използвайте плоска ютия или сешоар и кръгла четка, за да изгладите косата си.
 3. Създайте френска плитка от двете страни на половината нагоре.
 4. След като двете плитки се срещнат, комбинирайте ги заедно. Закрепете краищата с вратовръзка за коса. Ако желаете, нагънете няколко части от косата, които не са в половината нагоре.
 5. Напръскайте всичко с лек спрей за задържане.

Препоръчителни продукти:

Изглаждащият серум е чудесен вариант да добавите към елегантен стил като този както преди да изсушите, така и след това! Обичам Super Skinny Serum от Paul Mitchell.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Този вид е идеален, ако имате дълга коса със средна до гъста текстура. Овално или сърцевидно лице ще бъде допълнено от този стил.

#10 Голям, секси и нахален

Написано от Карли Бауърс

Този стил наполовина е голяма, секси коса в най -добрия си вид!

Голяма секси наполовина UpdoСтил от Институтът Браун Аведа, Наставник, Ох

Как да стилизираме:

 1. Започнете със суха коса.
 2. Напръскайте работен спрей и/или сух шампоан в корените си. Използвайте четка за обратно разресване, за да създадете много тяло върху всички секции на косата си от корените до краищата.
 3. Съберете горната половина на косата си и я дръпнете назад, за да създадете стил наполовина нагоре наполовина надолу. Закрепете го с щифтове.
 4. Напръскайте всичко с лек финишен спрей.

Препоръчителни продукти:

Този вид изисква много „песъчинки“, така че продукт като Backcomb в бутилка от Big Sexy Hair би работил добре! Ако е необходимо, комбинирайте това с работещ лак за коса.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Средната до дълга коса, която е гъста, е идеална за тази визия. Квадратното лице ще бъде допълнено от този стил.

#11 Меко прикрепено наполовина Updo

Написано от Стеф Бринкерхоф

Къдриците се закопчават меко, с малка дефиниция, придавайки на косата хубава форма, която все още тече, сякаш цялата е спусната.

наполовина нагореСтил от Салон Кати Адамс, Бъфорд, Джорджия наполовина прическиСтил от Салон Кати Адамс, Бъфорд, Джорджия

Как да стилизираме:

 1. Започнете, като навиете косата си с 1 ½ инчова маша, като добавите спрей восък за повече текстура.
 2. Използвайте пръстите си, за да изпънете леко и да закачите части от косата, като я закопчате около нивото на ухото.
 3. Поставете щифтовете Боби нагоре в косата, като леко притискате косата нагоре, докато забивате, за да добавите повече тяло.

Препоръчителни продукти:

Когато закопчавате косата си меко, помага да се хванете малко в корените. Използвайте Big Sexy Hair Powder Play в корените си, за да помогнете на бобините да останат.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Меко закрепената коса ще работи с всяка форма на лицето и всеки тип коса. Тъй като изглежда толкова естествено, е лесно да се постигне.

#12 Завършено

Написано от Стеф Бринкерхоф

Косата се увива в себе си, напред -назад, забита в областта на задната корона на косата.

наполовина прическиСтил от Белла Капели Санктуарио, Уестлейк, Охайо наполовина прически 2Стил от Белла Капели Санктуарио, Уестлейк, Охайо

Как да стилизираме:

 1. Използвайте плоска ютия или голяма маша, за да накъдрите меко краищата на косата си.
 2. Започвайки от короната, избутайте малка част от косата, докато достигне желания от вас размер, и я закрепете на място. Закачете още няколко такива парчета през короната, за да създадете хубава форма.
 3. Докато се движите надолу отстрани, увийте косата отляво надясно и обратно, като закопчайте всяка страна, увита от другата страна. Вземете 2-3 секции за всяка страна.

Препоръчителни продукти:

За да поддържате къдриците си гладки, използвайте помада във всяка секция, преди да я закачите. Харесвам Schwarzkopf Got2b Defiant Shine Pomade

Най -добра форма на лице и тип коса:

Тази прическа ще изглежда най -добре на кръгли или овални лица. Това ще бъде твърде грубо за квадратни или дълги форми на лицето. Средната до гъста коса със слоеве също ще работи добре с този вид.

#13 Bouffant

Написано от Стеф Бринкерхоф

Косата се сресва назад и се закопчава, така че да има тяло и хубава пълна форма отгоре.

блестяща половин прическаСтил от Институтът Браун Аведа, Наставник, Ох надут ъгъл наполовина нагореСтил от Институтът Браун Аведа, Наставник, Ох

Как да стилизираме:

Използвайте гребен, за да гребете основата на косата си на темето.

 1. След като косата ви е хубава и се разресва, използвайте гребена, за да изгладите горната част, така че да е мека и гладка, вместо да изглежда напукана.
 2. Съберете косата от всяка страна точно над ушите и я издърпайте в половин опашка.
 3. Закрепете с прозрачен ластик.

Препоръчителни продукти:

Обратното разресване може лесно да изпадне без подходящите продукти. Преди да се върнете назад, използвайте Big Sexy Hair Backcomb в бутилка, за да помогнете на гърба ви да остане.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Буфтанът е ласкателен за повечето форми на лицето, с изключение на дългите. Най -добре ще работи на средна до фина коса със средни до дълги слоеве.

#14 Плетени страни

Написано от Стеф Бринкерхоф

И двете страни са сплетени от частта надолу до ушите, като останалата част от косата е прибрана наполовина.

сплетен наполовина нагореСтил от Институтът Браун Аведа, Скалиста река, Охайо оплетен ъгъл наполовина нагореСтил от Институтът Браун Аведа, Скалиста река, Охайо

Как да стилизираме:

 1. Отсечете косата от ушите си напред и я отрежете настрана за по -късно.
 2. Издърпайте задната част на косата си в половин опашка и я закрепете с щифтове или прозрачен ластик.
 3. Направете френска плитка от всяка страна на косата си, като започнете от ваша страна и завършите до ушите. Закрепете с боби щифтове.

Препоръчителни продукти:

Когато правите плитки, е важно да контролирате излитането и къдренето. Напръскайте къса секси коса, отделете и задръжте спрея в косата си, преди да оплетете, за да добавите повече контрол.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Плетените страни ще изглеждат най -добре на кръгли, овални или сърцевидни лица. Избягвайте да правите тази прическа, ако имате бретон или наистина къси пластове.

#15 Каскадни къдрици

Написано от Стеф Бринкерхоф

Къдриците се закрепват отстрани във форма, която им придава каскаден ефект.

сплетен наполовина нагореСтил от Институтът Браун Аведа, Наставник, Ох наполовина сплетена 2Стил от Институтът Браун Аведа, Наставник, Ох

Как да стилизираме:

 1. Навийте цялата си коса с маша от 1 ”до 1 1/2” или с плоската ютия.
 2. Направете по една малка плитка от всяка страна на частта си, която завършва до ушите ви.
 3. Закрепете короната на косата си в хубава форма, след което продължете да закопчате къдриците от едната страна.
 4. Завършете с лак за коса.

Препоръчителни продукти:

Блестящият спрей ще поддържа вашите къдрици да изглеждат полирани. Харесва ми адреналинът TIGI Bed Head Head Shine Adinenaline.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Каскадни къдрици ще изглеждат страхотно на овални, квадратни или сърцевидни лица. Избягвайте този стил, ако имате кръгло лице, тъй като само добавя повече ширина отстрани. Този стил също ще работи чудесно за вас, ако имате средна до гъста коса и много наслояване.

#16 Плъзнете назад страните

Написано от Стеф Бринкерхоф

Косата е закрепена здраво отстрани, като същевременно държи тялото отзад и отгоре.

хлъзгав наполовина нагоре

Как да стилизираме:

 1. Започнете, като навиете цялата си коса и я сресвате назад в корените за повече тяло.
 2. Закрепете предната част в помпадур, след това прикрепете косата надолу към секцията Mohawk, така че да има повече тяло отгоре и отзад.
 3. Завършете, като притиснете плътно страните, скривайки щифтовете под къдриците отзад.

Препоръчителни продукти:

Лакът за коса със здраво задържане ще направи разликата с тази прическа. Използвайте ретро лак за коса, за да възстановите страните.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Нарязаните задни страни ще изглеждат неприятни, ако имате груби или силни черти, тъй като само ще ги подчертаят. Този стил е най -подходящ за средна до фина коса със средни до къси слоести кичури.

#17 Плетете го наполовина

Написано от Стеф Бринкерхоф

Върхът и страните на косата са сплетени надолу по гърба, като спират преди тила, за да създадат наполовина вид.

наполовина плитка наполовина нагореСтил от Джъстин Уотсън, Институт Касал Аведа, Йънгстаун, Охайо наполовина плитка наполовина updo 2Стил от Джъстин Уотсън, Институт Касал Аведа, Йънгстаун, Охайо

Как да стилизираме:

 1. Направете вътрешна френска плитка, започваща отгоре и завършваща точно под нивото на ухото.
 2. Използвайте щифтове Боби, за да фиксирате края на плитката на място.
 3. Завършете, като навиете краищата на косата си за по -официален вид.

Препоръчителни продукти:

Поддържайте плитката да изглежда лъскава и лъскава, както и къдриците, със серум за блясък. Обичам Loreal Professionnel Ultime Reflexium Shine Perfecting Serum.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Тъй като горната част е цялата, този стил ще изглежда добре с малко обем отгоре върху кръгли и овални форми на лицето. Също така ще работи най -добре на дълга коса с малко или никакво наслояване.

#18 Завъртете назад едната страна

Написано от Стеф Бринкерхоф

Едната страна е усукана назад през задната част на главата, докато противоположната страна е оставена надолу.

наполовина нагоре обратСтил от Кати Браун, Студио за коса на Кенет, Ню Орлиънс, Лос Анджелис наполовина нагоре завъртане 2Стил от Кати Браун, Студио за коса на Кенет, Ню Орлиънс, Лос Анджелис

Как да стилизираме:

 1. Започнете, като навиете цялата си коса и я преместите през дясното рамо.
 2. От лявата страна направете два до три завъртания, които започват от лявото ухо и завършват точно зад дясното ухо, преминавайки през тила.
 3. Закрепете усукванията с боби щифтове и скрийте щифтовете с къдрици.

Препоръчителни продукти:

За да направите отстранената страна обемна и интересна, напръскайте Redken Wax Blast 10 върху готовите къдрици.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Страничен стил като този ще бъде ласкателен за всяка форма на лицето, с изключение на кръгло. Това е чудесен стил за средна до къса коса с наслояване.

#19 Fancy Braid

Написано от Стеф Бринкерхоф

Косата е накъдрена и прикована свободно отгоре, като едната страна е в ниска, мека плитка.

рибешка опашка наполовина прическаСтил от Мелани Крофорд Институтът Браун Аведа, Скалиста река, Охайо

Как да стилизираме:

 1. На къдрава коса закачете върха и страните нагоре и далеч от лицето си.
 2. Почистете цялата коса, която е останала през едното рамо.
 3. Направете свободна странична плитка, като започнете плитката на нивото на ухото.
 4. След като плитката е завършена, използвайте пръстите си, за да я разхлабите още повече. Закрепете с прозрачен ластик.

Препоръчителни продукти:

Важно е да се даде текстура на този стил, това ще го отличи. Преди да изсушите и се къдрите, нанесете стайлинг мус като Pureology Color Stylist Mousse Bodifier.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Тази фантастична плитка ще изглежда добре на всяка форма на лицето. Той е достатъчно мек, за да бъде ласкав за всеки, но ако искате да бъде още по -мек, оставете малко коса около лицето си. Това ще работи най -добре на коса със средна дебелина, която е поне до ключиците.

#20 Ниско в гърба

Написано от Стеф Бринкерхоф

Меките къдрици са много свободно приковани ниско в гърба, като едната страна се увива над другата.

вълнообразни наполовина прическиСтил от Салон Кати Адамс, Бъфорд, Джорджия вълнообразни наполовина прически 2Стил от Салон Кати Адамс, Бъфорд, Джорджия

Как да стилизираме:

 1. С помощта на 1-инчова маша за къдрене, навийте нежно краищата на косата си.
 2. Вземете косата от лявата страна, обвийте я хлабаво назад и я закрепете на тила си.
 3. Вземете косата от дясната страна, разхлабете я свободно и я закачете отгоре на последната част.
 4. Закрепете с боби щифтове.

Препоръчителни продукти:

Лакът за коса с гъвкаво задържане ще ви помогне с тази прическа. Това ще ви даде движение, но и контрол. Опитайте лак за коса Matrix Vavoom Shape Maker.

Най -добра форма на лице и тип коса:

Стилът наполовина, закачен ниско в гърба, ще изглежда добре на всяка форма на лицето, особено на сърце или квадрат, тъй като ще омекоти скулите. Дългата коса с малко или никакво наслояване ще работи най -добре.

Както можете да видите, има толкова много възможности, когато става въпрос за стилове наполовина. Ако една от тези визии не е точно това, което имате предвид, помислете дали да не опитате сами нещо креативно. Така или иначе, половината нагоре винаги е безопасен начин да отидете с косата си за официалния си повод.