Полинезийската татуировка се е превърнала в популярен вид изкуство, откакто е разработена през страни като Самоа и Тонга. В последната страна воините са се украсявали с татуировки, започващи от коленете, чак до кръста. Тези татуировки са или в племенни модели, или в геометрични – по -специално ленти, триъгълни форми и пространства, изпълнени с черно мастило. Свещениците, които са обучавани от години и се подчиняват на ритуали, са отговорни за процеса на татуиране. В културата на Тонга тези татуировки често имат много значения относно тяхната собствена култура.

Капитан Джеймс Кук е англичанин, отговорен за откриването на полинезийския триъгълник. Той беше и причината татуировките да придобият популярност в Европа по -късно. Междувременно Джоузеф Банкс, спътникът на Кук и натуралист, беше този, който потвърди съществуването на татуировки, като ги написа в дневника си. Когато капитан Кук се върна в Европа от пътуването си до Полинезия, той разказа историята на татуировките на своите сънародници – дизайните, процеса, както и първоначалния му термин „tattaw“. Когато се върна в Полинезия, Кук донесе със себе си а роден на име Маи, който въведе концепцията за татуиране на английски и в крайна сметка в Европа.

полинезийски татуировки

Видове полинезийски татуировки

Тики татуировка

Татуировката Tiki е един от най -известните видове полинезийски татуировки. Според полинезийския фолклор Тики е първият човек – така че много хора на островите издълбават статуи и строят храмове за него в негова чест. Изображенията на Тики го покриват с племенни татуировки и татуировки с геометричен модел.

Традиционна самоанска татуировка

Често срещан полинезийски дизайн на татуировки е pe’a. Много хора харесват този вид татуировка, тъй като тя принадлежи към полинезийската култура. Пе’а често се забелязва при местните жители на Самоа, тъй като много хора ги получават по време на обред за посвещение. Пе’а се поставя на средната част на човек, от кръста му до коленете. Дизайнът му включва много линии, навиващи се около тялото на човека. Niho mano, известен също като зъби на акула, е друг популярен традиционен полинезийски дизайн на татуировки. Най -малко петдесет процента от татуировките в Полинезия имат изображения на зъби на акула.полинезийски татуировки

Хавайски татуировки

Татуировките придобиват по -лична нотка в хавайската култура, поради факта, че носят значение, което е много важно за собственика му. Още една причина, поради която татуировките са толкова популярни на Хаваите, е, защото хората вярват, че татуировките имат способността да предпазват собствениците си от непосредствена опасност. Освен това те се използват и за декоративни цели. Някои хавайци си правят татуировки в чест на починал член на семейството или приятел. В Хаваите най -популярните видове татуировки включват цветя, абстрактни шарки и костенурки.

Татуировка на самоанска костенурка и черупки

Друг често срещан мотив, открит в полинезийските татуировки, е костенурката. Татуировката на костенурката се прави, когато художникът постави заедно два енатата. Легендата разказва, че костенурките се считат за метода, който душите използват, за да достигнат до отвъдното, след като преминат. Костенурките също са често срещан символ на добро здраве, семейно единство, плодовитост и дълъг живот.

Океан и вълни

Тъй като Самоа се намира на остров, нейните местни жители разчитат на океана, за да изкарват прехраната си. Полинезийците вярват, че океанът е мястото, където всички души отиват след смъртта си. Океаните се символизират с дъга или непълен кръг, който се движи навън. Обикновено към кръга се добавя линия, която означава вълните, които местните ще виждат често, когато са навън в морето.

Вижте също:

  • 125 най -високо оценени геометрични дизайни на татуировки тази година
  • 125 кои татуировки със значение, класирани по популярност
  • 155 Cool Star Tattoos за мъже & Жени
  • 125 водещи татуировки на шията тази година
  • 125 най -добри татуировки на сърцето за 2018 г.

Значението на полинезийските татуировки

Черупката е честа звезда в полинезийския дизайн на татуировки, а най -често срещаната е може би черупката на костенурката. Тъй като костенурките са обичани от полинезийските местни жители, черупката им представлява мир, здраве, дълголетие и плодородие. Морските миди са друг популярен дизайн в полинезийските татуировки, тъй като означават защита, интимност и щит. Двучерупчестите означават брак и двойки. За разлика от други дизайни, морската черупка всъщност не присъства в повечето полинезийски дизайни на татуировки.

Акулите са почитани като богове в полинезийските познания и затова често се забелязват в много дизайни. Зъбите на акулите, по -специално, означават сила, подслон, ръководство, адаптивност, ярост и смелост. Татуировките на зъбите на акула също са много разнообразни – можете да получите единична татуировка на зъбите на акула или пълен набор от зъби или дори няколко реда.

Друг често срещан елемент, забелязан в полинезийския дизайн на татуировки, е острието на копието. Като оръжие върхът на копието символизира силата на волята, смелостта и господството. Подобно на слънцето и луната, значението на върха на копието може да се промени в зависимост от човека, който притежава татуировката. Линия от върхове на копия, която е успоредна на обърнатата линия на Ената, може да означава поражението на човек от собствените му съперници.

полинезийски татуировки

Идеално поставяне на полинезийски татуировки

Позицията на татуировката върху тялото със сигурност ще повлияе значително на начина, по който изглежда. Това е така, защото цветовете, размерът и самият дизайн често се свързват с количеството кожа, достъпно за дизайна.

Поставянето на полинезийски татуировки е изключително важно за местните жители на Полинезия и това продължава и до днес. Но има огромна разлика, що се отнася до значението, което полинезийците са придали на своите татуировки, и татуировките, които хората имат в днешно време – В Полинезия позицията на татуировката всъщност означава нещо.

Ако планирате да си направите татуировка на китката, тогава полинезийската татуировка не е един от най -добрите избори. Но ако искате да поставите същия вид татуировка на гърба си, тогава го направете по всякакъв начин – Тъй като гърбът ви е по -голямо платно, върху което татуировката може да работи. Добрият полинезийски дизайн на татуировка обхваща и масивна част от ръкавите на човека.

Въпреки че обикновено полинезийските татуировки са мъжете, нейният дизайн е популярен и сред жените. Древните местни жени са получили този вид татуировки по много причини. Например, жените биха си татуирали ръцете си, за да могат да изпълняват ритуала Кава на церемонии. Междувременно мъжете са склонни да се стремят към нещо просто, като например дизайн на змия около ръката.

Съвети за подготовка на полинезийски татуировки

Препоръчва се да направите татуировка, след като навършите осемнадесет. Имайте предвид, че татуировката остава върху тялото ви завинаги, така че изберете вашия дизайн много внимателно. Въпреки че все още е възможно да го премахнете или да го покриете с по -голяма татуировка, тези две могат да бъдат много скъпи, да не говорим, също толкова болезнени, колкото и самият процес на татуиране. Ето защо трябва да разглеждате вашата полинезийска татуировка като нещо, което цените до края на живота си. Татуировката, направена от новак, може не само да ви накара да съжалявате, че някога сте я получили, но също така може да доведе до инфекция, ако не внимавате.

Запознайте се с произведенията на вашия татуист. Проучете онлайн или разгледайте някои отзиви за неговите дизайни от предишни клиенти. Опитайте се да се срещнете с него, ако е възможно, или отидете да разгледате портфолиото му. И не само това, трябва да проверите самия салон – Добрият салон за татуировки трябва да бъде дезинфекциран и да използвате чисто оборудване.

ОЛИМПУС ДИГИТАЛНА КАМЕРА

Средна цена на услугата & Стандартна цена за получаване на полинезийски татуировки

Татуировката се оценява или по час, или по размер, количество използвани цветове, детайли или ако е оригинален дизайн. Татуировката се таксува на час, ако е по поръчка. Това е така, защото тези дизайни често са огромни и вероятно може да отнеме повече от два часа, за да завърши. Вие или вашият художник можете да нарисувате дизайна на хартия, след което да го отпечатате върху кожата си като шаблон. Преди да започне, художникът ще определи времето, необходимо за завършване на парчето, след което ще ви каже размера на парите, които ще платите за новото си мастило.полинезийски татуировки        

Съвети за поддръжка след правене на полинезийски татуировки

За да направите вашата полинезийска татуировка да изглежда толкова свежа, колкото деня, в който сте я получили, трябва да я поддържате чиста през цялото време и да я предпазвате от атмосферните влияния. Овлажнявайте и почиствайте поне два пъти на ден. Когато се отлепват струпките, не ги хващайте, тъй като това може да ви причини белези.

Всеки татуист има собствено мнение относно количеството лосион или мехлем, който да поставите върху татуировката си, след като премахнете превръзката. Можете да получите едно или и двете, стига да е без мирис и да не съдържа тежки съставки. Поставете тънък слой върху свежа татуировка за повече от седмица.

След като придобиете тази полинезийска татуировка, погрижете се за нея много добре, за да не я заразите и я оставете да се лекува правилно. Вашият художник ще ви предостави списък със съвети за последваща грижа.

По -специално полинезийските татуировки могат да отнемат известно време, за да се излекуват напълно – така че е добра идея да ги направите след летните месеци или седмица след като излезете на плажа.