Късите асиметрични прически са къси прически, при които едната страна на косата е подстригана по -къса от другата. Ако сте от типа, който обича да нарушава правилата, определено ще се забавлявате с тази подстригване!

Какъвто и стил да имате предвид – пикси, боб, за гъста или за тънка коса, със или без бретон – винаги е уникален вид, който ще получите! Основното е да работите с формата на лицето си, така че да имате правилния баланс и подчертаване за чертите на лицето ви.

Специалист по къса прическа Ребека Дорси от Балтимор работи с всякакви форми на лице и тип коса, а нейните ъглови творения далеч не са скучни! Независимо дали само бретонът или върховете на косъма ви планирате да станете наклонени, не забравяйте да отидете при професионалист, за да постигнете забележителен резултат!

Преди следващата ви среща с коса, разгледайте тези вдъхновяващи снимки на къси асиметрични прически.

Асиметрични бретончета

Асиметричен бретон на къса косаInstagram @nikitenko_elen_

Асиметричните бретончета могат да ви помогнат да смекчите стила си. За жените, които не се страхуват да бръснат линията на косата си, закръгляването на формата на лицето с ножици и машинки за подстригване прави външния ви вид доста интересен. Закръглявайки линията на косата, прави комплименти жените, благословени с лица във формата на диамант.

Асиметрична прическа с назъбени краища за афро-американски жени

Асиметрична прическа с назъбени краища за афро-американски жениInstagram @beautilogic

Асиметрична прическа с назъбени краища за афро-американски жени е универсална, защото освен традиционната версия с удължени краища отпред, можете да инвестирате в различни довършителни работи, които да отговарят на вашия вкус и стил.

Къса асиметрична прическа на по -възрастни жени със сива коса

Къса асиметрична прическа на по -възрастни жени със сива косаInstagram @thebeautyoperator_

Къса асиметрична прическа на възрастни жени със сива коса е отличен избор. Особено за тези, които се стремят към младо изглеждаща и модерна прическа, като същевременно поддържат поддръжката бърза и лесна.

Остри асиметрични прически за жени над 50 години

Остри асиметрични прически за жени над 50 годиниInstagram @dessardopatrizia

Шипаща асиметрична прическа за жени над 50 години е идеална за почти всички типове коса. Средната и късата коса изглеждат красиви в тази прическа. Тази прическа придава повече лекота и модерност на цялостния външен вид.

Асиметрична коса, преместена отстрани

Асиметрична отстранена къса косаInstagram @nikitenko_elen

За асиметрична къса коса, подстригването отстрани е зашеметяващо за дамите с фина коса, за да създаде по-изглеждащ стил. Странично отстранен боб има различни слоеве и дълги рамки за лице, които удължават лицето.

Къса къдрава коса

Асиметрична къса къдрава косаInstagram @nikitenko_elen_

Къса къдрава коса с тежка част на една страна комплиментира примамливо асиметрично подстригване. Тази къдрава коса пикси работи най -добре за жени с естествено къдрава коса, но може да работи и когато се използва маша за производство на къдрици. Омекотяването на линиите ще промени напълно естетиката на тази прическа.

Асиметрично многослойно изрязване

Къса коса с асиметрично наслоено подстригванеInstagram @fernanducruz

Разклатете асиметрично наслоено подстригване, за да придадете на косата със странична част допълнителен ръб. Асиметрично късо подстригване се случва естествено, когато косата се подстригва със странично разделяне, така че подчертаването на тази дължина придава много повече стил и интерес на боб. Страничната част също така повдига предната част на косата от почистване на по -къси слоеве, които могат да бъдат адаптирани независимо дали косата ви е тънка или гъста.

Shaggy Cut в асиметричен стил

рошав крой в асиметричен стилInstagram @arsentovmasyan_

Необузданият начин комплиментира неравностите на тази асиметрична прическа за права коса.

Този външен вид е модерен и шик – дързък обрат към класическата пикси. Най -хубавото в тази асиметрична кройка е неговата гъвкавост. Можете да преминете от прав към къдрав/вълнообразен, а балансираните акценти добавят дълбочина и размери за стилен външен вид с ниска поддръжка!

Когато оформяте, използвайте малко обемен мус. Можете да измиете и отидете, ако е необходимо, изсушете направо за гладък елегантен вид или използвайте 1-инчова маша за добавяне на вълна и текстура.

Къса асиметрична коса с обръсната страна

Къса асиметрична коса с обръсната странаInstagram @jessyjinstylist

Това е накъсано асиметрично подрязване с дизайн. Нарязаното подстригване работи най -добре за фина коса, изграждайки слоевете и текстурата нагоре. Това, което прави този разрез уникален, е неговата градиентна хирургична линия върху подреза.

„Харесва ми простотата“, казва фризьорката Джеси Джин от Ванкувър, БК. „Има подробности, но не изглежда твърде зает. Изглежда особено страхотно на гъста и тъмна коса, защото дизайнът изглежда по -контрастен. “

„Обичам асиметрична подстригване, тъй като създава интересен фактор“, заявява тя. „Освен това, ако имате светла коса и искате дизайнът да изглежда по-контрастен, можете да помислите за получаване на деми-траен цвят с ниска ангажираност за оформяне.“

Асиметрична кройка Pixie

Асиметрична кройка PixieInstagram @nikitenko_elen_

Асиметрична кройка с две полярни противоположни дължини е остър стил, който все още може да бъде и професионален. С подходящото облекло можете да облечете този стил нагоре или надолу за работа или за някои нощни почивки през уикендите.

Асиметрична с подстригване на права коса

Асиметрична с подстригване на права косаInstagram @hairbyhelen_d

Неравномерните ъгли на този асиметричен разрез оформят лицето, за да намалят закръглените ръбове. Подстригването, заедно с пурпурния цвят на косата, е напреднало в модата!

„Описването на тази коса може да бъде толкова сложно, колкото подстригването и самият цвят. Бих казал, че това е съвременен, дълбоко лилав, асиметричен боб с бретон “, казва фризьорката Хелън Демакис от Кеймбридж, Масачузетс.

„Клиентът и аз наистина трябва да общуваме и да работим заедно“, обяснява тя. „От подстригването й до късите й бретончета винаги се проверявам. Този поглед е пълният пакет за мен лично. Чувствах се свързан с клиента и бях творчески толкова доволен от този цвят и кройка. ”

Също така, Demakis казва да се използва безопасен за цвят шампоан и хладка вода, докато се изплаква. „Хубавото на тази котлета е, че можете да я настроите, за да работи с почти всяка форма на лицето и текстура на косата. Това подстригване може да бъде по -дълго, да няма бретон или дори върху някой с къдрава коса “, отбелязва тя.

Асиметрично подстригване за гъста коса

Асиметрично подстригване за гъста косаInstagram @patricciuti

Тези момичета там се радват на хубав, изрязан накрайник с къс ъглов боб в асиметрична кройка.

Асиметричните ъглови боб кройки са идеални за повечето форми на лицето и текстури на косата. Тази е създадена от фризьорката Патриша Ричиути от Екстън, Пенсилвания. „Нарязах цялостната форма, след което влязох с ножица за текстура, за да облекча плътността на косата. След това завърши с бръснач за меки ръбове “, обяснява Риччути.

„Добавих любимия си мус Rodeo от R+CO. Следваше избухване, леко разрошено за този неотменен поглед “, отбелязва тя. „Добавете малко текстурна паста към ресни и сте готови за работа.“

Тази кройка е много гъвкава – може да се носи и елегантна или навита. Страхотна кройка като тази добавя незабавен стил плюс интерес към цялостната ви визия. Тази кройка работи за жени от всички възрасти.

Енергична къса прическа с бретон за черни кичури

Енергична къса прическа с бретон за черни кичуриInstagram @cutbyleslie

Тази асиметрична кройка е по -елегантна за вашата обичайна кройка и е много по -дълга благодарение на бретона. Това придава асиметричен ефект и оформя лицето ви по ласкав начин. Оформете тази черна коса по такъв начин, че да се запази формата, със слоеве и слоеве с разрошена текстура.

Тази конкретна кройка е създадена от фризьорката Лесли Чин-Шмит от Сан Франциско, Калифорния.

„За да носите такава кройка е необходимо известно доверие, но текстурирането и регулирането на дължината ни позволява да се погрижим за вашите функции. По този начин повечето жени могат да носят вариация на този стил “, казва Чин-Шмит.

„Асиметрията е чудесен начин за персонализиране на външния вид и може да бъде чудесен детайл за хора, които искат малко покритие на лицето в допълнение към добавяне на малко повече нервност“, добавя тя.

Асиметричен дълъг боб за вълниста коса

Асиметричен дълъг боб за вълниста косаInstagram @raenikole

Дамите с тънка коса, добавянето на вълни към асиметричната ви коса може да увеличи обема. Този дълъг боб се радва на такива функции, които добавят естествен ефект към външния ви вид.

„Нейното подчертано приложение беше направено с органично разположение преди около година и те бяха направени да растат меки и гладки“, казва майстор стилист Rae Steele от Ковина, Калифорния. „Дългослойният боб като този може да бъде съобразен с всички форми и текстури на лицето.“

„Подходящият фризьор може да оцени формата на лицето ви заедно с вас, за да създаде най -добрия вид на лицето, текстурата и формата на тялото ви“, обяснява Стийл. „Постигнах това подстригване с бръснач, който оставя най -красивата текстура в косата. Знам, че самобръсначката е станала лоша през годините, поради което е важно да се уверите, че вашият стилист е обучен да я използва. “

За домашни грижи наистина е предназначено да се изсуши на въздух със солен спрей. Не всички солени спрейове са създадени еднакви, затова говорете с вашия стилист кое би било най -добро за вашата текстура.

Асиметрично изрязване за над 60 години

Асиметрично изрязване за над 60 годиниInstagram @bladesalon

Ето асиметрична култура за жени над 60 години, създадена от собственика на салона и стилист Джей Робъртс от Роки Хил, CT.

„Започнах, като разгледах формата на лицето и текстурата на косата. След това използвах самобръсначка за рязане, като взех „U“ образни раздяла на върха и вертикалните секции, за да намаля теглото отстрани и на тила ”, казва Робъртс. „След това взех диагонални секции отгоре и отгоре, насочени към неподвижен водач отгоре!“

„Говорете със стилиста си за ефекта на късите асиметрични прически върху различните форми на лицето“, отбелязва той. „Той е идеален за лица с овална форма. Той омекотява линията на височината на лицето в короната и създава дължина и свежда до минимум пълнотата на кръгло лице. “

👉 Вижте още къси прически за жени над 60 години

Къса асиметрична прическа за фина коса

къса асиметрична прическа с бретон за фина косаInstagram @mandipandii

Помислете за много официална прическа с права линия с малко привилегия, защото тогава такава асиметрия беше на върха на тенденциите за коса.

Този вид външен вид е най -добре оформен като гладка, права коса.

Един стил е, че асиметричните прически никога не излизат от мода. Добре изпълнената и проектирана асиметрична прическа със сигурност може да подхожда на всяка форма на лицето или текстура на косата.

За да изглежда шик, са необходими добър сешоар, четка за коса и любимият ви продукт за оформяне! Въпреки това, за допълнително елегантен външен вид или обръщане на ръба, ще трябва да използвате преси за изправяне, а за по-мек вид на линията, къдрещите клещи/пръчката биха били инструмент за преглед.

Къса асиметрична текстура за кръгли лица

Къса асиметрична текстурирана кройка за кръгли лицаInstagram @southsea.stylist

Тази къса асиметрична прическа за руса коса подобрява лицето, в комплект със страничните бретончета, които режат ширината, за да удължат лицето. Накъсаните, заострени слоеве помагат на кръглите лица да имат някои ръбове.

Тази асиметрична кройка е футуристичен текстуриран боб, създаден от колориста и дизайнер на коса Уейд Бенет от Southsea, Великобритания.

„Използваните техники на рязане включват обратно рязане и ръчно извиване за премахване на теглото“, обяснява Бенет. „Беше приложена обработка с влага с термична защита преди изправяне и сухо рязане, за да се създаде желаната текстура.“

Бенет продължава да казва: „Отрязах ресни и дипломиране на ръка с намерението да създам открит и свеж поглед около лицето й. Използваните професионални продукти включват Potion 9, Trilliant и Micro Fiber web.

Бенет препоръчва това на жени с гъста коса, които искат нещо лесно за поддръжка. Разрезът също работи добре, когато се изсуши с естествена вълна.

Модерен дълъг асиметричен Боб

Модерен дълъг асиметричен БобInstagram @nick.hairwizard

Този разрез е преувеличен асиметричен разрез чрез множество техники за сухо изрязване. Той е ръчно изработен от фризьора Никълъс Бърнс от Лас Вегас, Невада.

Когато го попитаха, любимата част от този процес на Бърнс беше извайването на косата чрез техники на подстригване и гладене на сухо.

„Скални асиметрични бобове“, възкликва той. „Анализирайте вашия тип коса и лице и вижте дали това би било възможно и или ласкаво за вас. Бих коригирал неща като преместване на линията на тежестта, за да намаля ъгъла, за да пасне по -добре на лицето им, както и да им дам общи съвети за ежедневния стил, за да постигнем по -добре същия вид у дома.

Асиметрично подстригване за тънка коса с цвят на пепеляво русо

Асиметрично подстригване за тънка коса с цвят на пепеляво русоInstagram @evolvemodernhairdressing

Създаването на асиметрично или неравномерно подстригване може да накара тънката коса да изглежда по -дебела. Дълбоката странична част обединява целия обем от едната страна и също може да бъде подобрена със слоеве и отлепващи краища.

„Това е модерна интерпретация на класическия къс боб. Работих с теглото и текстурата на косата й и създадох асиметрична форма. След това подсилих вече естествено светлата й коса с пепеляво руса оттенък, използвайки някакъв перфектно поставен балаяж “, обяснява фризьорката Бет Вермилион от Питсбърг, Пенсилвания.

„Това подстригване работи чудесно със средна плътност на косата и текстури, вариращи от прави до къдрави“, казва Vermillion. “Наслояването би било различно в зависимост от текстурата на косата, разбира се.”

Вермилионната обвивка изсуши косата с четка с лопатка, използвайки само носената обработка за щастливи лагеристи на Evo за топлинна защита. „След това завърших с спрей восък Shebang A Bang за гъвкав вид на сухата й коса“, добавя тя.