Косата на мъжете има много повече от къса, средна и дълга. Дължината е ключова част от прическата, но и частта, бретонът и конусът избледняват около страните и гърба. Много от тези видове прически за мъже са с класически външен вид, докато други са по -нови тенденции. Съществуват и съвременни начини за носене на традиционен класически външен вид.

Този списък обхваща повечето видове подстригване за мъже, но има много различни начини да носите и всяка подстригване. Персонализирайте всеки вид с различни видове избледняване, различни деколтета и обръснати линии или дизайн на коса.

На всичкото отгоре, независимо дали е къса, средна или дълга, всяка прическа също може да бъде оформена по няколко различни начина. И не на последно място, едни и същи подстригвания изглеждат различно с различен тип коса, от фина до гъста и права до вълнообразна до къдрава.

Не се притеснявайте обаче да използвате правилната терминология, когато отивате при бръснар или стилист. Не всеки използва един и същ език, така че винаги е най -добре да донесете снимка на това, което искате.

Видове прически за мъже - най -доброто ръководство от Тенденциите в мъжките прически

Buzz Cut

Видове прически за мъжеБръснарят Хави

Наречена заради бръмчещия звук, който издават машинките за подстригване, това е най -късата мъжка прическа. Това е често срещано военно подстригване (минус дизайна на косата), но също така е чудесен избор за активен начин на живот или трудни за управление типове коса. Нарежете го и сте готови, не се изисква оформяне.

Това е единственото изрязване, което всеки би предложил да направите сами. Въпреки това, домашните разфасовки ще бъдат с една дължина навсякъде. Размазано избледняване и подреждане на челото добавят изчистени ръбове и малко стил към ултра късата визия. Извита линия, която продължава в веждата, прави невъзможно да не забележите този разрез.

Crew Cut

Подстригване за мъже с подстригванеБръснарят Хави

Екипажът е по -дълъг тип бръмчане с по -голяма дължина отпред, който се стеснява към гърба. Тя може да бъде оформена с коса нагоре в къса пикантност, сресана на една страна или оставена такава, каквато е. Това е много къса кройка, но те могат да се носят по -дълго, но все пак къси. Други видове съкращения на екипажа са плоските върхове и Ivy Leagues. Класна класическа прическа за мъже.

Ivy League

Прическа за мъже Ivy LeagueЧичо Роко

Друг по -дълъг тип отрязване на екипажа, Ivy League е достатъчно дълъг, за да се раздели от едната страна. Косата на челото също може да бъде оформена в къса пикантност или прическа или да се среше настрани. Тази прическа за мъже традиционно е доста къса, но може да се носи и по -дълго.

Подстригване Цезар

Подстригване Цезар за мъжеКолтън

Подстригването на Цезар е къса мъжка кройка, датираща от Юлий Цезар и календара на пр. Н. Е. Късата прическа има къси текстурирани бретончета. Той работи за много типове коса, включително гъста и къдрава коса. Това също е добро подстригване, за да накарате фината или тънка коса да изглежда по -дебела.

Подобно на Лигата на бръшляна или подстригване, Цезар е къса прическа с малко повече дължина за оформяне.

Текстурирана прическа за подрязване

Текстурирана прическа за подрязване за мъжеБръснарницата на Кай

Понякога наричана още френска реколта, тази къса мъжка прическа с ресни е по -дълга от Цезар. Тази текстурирана култура е основна тенденция за мъжка коса, която може да се носи по най -различни начини, за да отговаря на различни типове и стилове коса.

Всички версии на този външен вид са изрязани и стилизирани, за да изведат текстурата. Момчета с гъста, вълнообразна и къдрава коса имат преднина. Текстуриращ продукт за коса придобива вид на права коса.

Faux Hawk/Spiky Hair

Прическа за изкуствен ястреб за мъжеБръснарят Хави

Популярността на текстурираните култури доведе до модерна версия на остри коси. Вместо малки хрупкави желирани шипове, използвайте матов продукт и прищипете части от косата заедно, за да създадете по -малко, по -дебели шипове. Тази извънгабаритна текстура може да се носи навсякъде, по средата в изкуствен ястреб или в куиф с височина, концентрирана в челото.

Подстригване с ресни

Подстригване с ресниКори Пауъл

Мъжките прически с ресни влизат и излизат от модата. За да назовем няколко, има мопове, модни прически, гъбата, деветдесетте години Джони Деп, емо коса и Зак Ефрон. В момента бретонът се завръща. Носете ги къси, дълги, тъпи, под ъгъл, дебели или назъбени.

Това обаче не е всичко. Всяко подстригване с по -дълга коса отгоре, което може да се оформя нагоре или назад, може да се носи и с ресни. Тази многопластова кройка с дължина до брадичката вдъхновява малко от Келсо в ранния сезон на Шоуто на 70-те години и изглежда готино с много бретон и леко нецентрирана част.

Подстригване със средна дължина

Подстригване със средна дължина за мъжеАндрю има коса

Някъде между късите и дългите прически със средна дължина могат да бъдат подходящи за много момчета. В допълнение към класическите прически с помпадур и странични части, по -свободни стилове с текстура, обем и струя също изглеждат страхотно на тази дължина.

Помпадур

прическа помпадурМатю Конрад

Помпадурът, известен още като помпозността, е една от най -издръжливите мъжки прически. Късите страни, прическата с дълъг връх за мъже може да се носи с избледняване или стесняване и къса до дълга коса отгоре.

Класическият стилен стил продължава да бъде популярен, особено с ренесанса на помади на маслена основа. Има и модерни помпадури като този по -горе с естествен завършек. Друг модерен вид е да добавите текстура към класическата форма на помпозност.

Куиф

Прическа Quiff за момчетаДжован Рейне Фигероа

Една прическа е по -дълга до линията на косата, така че може да бъде оформена. Това е друга класическа мъжка визия, която остава популярна, защото изглежда добре на почти всички, подобно на помпозност. Този модерен quiff има текстуриран обем и е чудесен начин да подобрите фината или тънка коса.

Има обаче много други начини да придадете вид на къса коса до средна дължина. Всичко е свързано с издърпване на по -дълга коса на челото. Работете в шипове, вдъхновен от помпозност или дори просто вертикална текстура.

Странична част

Странична прическа за мъжеТарик Кастило

Прическата на страничната част е точно това, което звучи, прическа със странична част. Освен това, косата може да бъде оформена по всякакви начини. Хлъзгав или разхвърлян, къс или дълъг, високо нагоре или оставен ниско на главата. Същата прическа може да бъде оформена в помпозна, куиф или странична част.

Гребенът е подобен на прическа отстрани. Обикновено страните са избледнели или подрязани, подрязани, с по -дълга коса отгоре, пометена на една страна и без част, но има много начини да получите вида.

Конусна прическа

Конусна прическаАриел Куюган, известна още като Boss Baby

Коничните подстригвания се нарязват с ножица. Класическата версия обикновено има къси страни с по -дълга коса отгоре, която е оформена в облегалка, помпадур или странична част. Тази прическа със средна дължина има малко повече дължина, която все още е изрязана, но има много движение и поток. Още един от онези видове прически за мъже, които никога няма да излязат от мода.

Ирокез

Подстригване с ирокезАриел Куюган, известна още като Boss Baby

Мохаукът е емблематична мъжка прическа. Много хора мислят за пънк, когато чуят тази дума, но прическата произхожда от индианците Mohawk. Този стил продължава да бъде популярен сред воините, особено спортистите.

Определението за ирокез е ивица коса отпред назад. Страните могат да бъдат обръснати или избледнели. Мохакът може да бъде тесен или широк, къс или дълъг, прав или къдрав. Популярен начин да получите външен вид е с рязко избледняване отстрани. Вдигнете го или го износвайте, няма грешен начин да получите външния вид.

Подстригване на кефал

Подстригване на кефалУес Стаусет

Каквото и да мислите за кефала, това е смел поглед. Прическата „парти отзад“ никога не е излязла напълно от мода, откакто беше приета през 70 -те години. Няколко известни кефали включват Дейвид Боуи, Сони Крокет, Уейн Грецки и Чарли Блекмон.

Подстригването на кефал не е за всеки, но смятаме, че някой къс или дълъг поток отзад е готин вид. Известна дължина на врата може да се добави към всички видове прически, включително ирокези, помпи, гладки гърбове и други.

Къси страни, дълъг връх

Видове подстригване за мъже: Подстригване на къса страна с дълъг връхРъджър Бръснар

Късите страни, прическата с дълъг връх е популярна комбинация. В допълнение към стила на гърба, той изглежда страхотно, когато се носи разхвърлян. Косата отгоре може да бъде със средна дължина или по -дълга.

Подстригване при подстригване за мъже

Подстригване при подстригване за мъжеВиктор Юго

Подрязването е много силно избледняване. Косата може да бъде подрязана на избледняване на кожата, избледняване на сянката или на една дължина. Подстригването може да се носи с къса коса, но е най -драматично със средна дължина или дори по -дълги кичури.

Косата може да бъде оформена, отзад или от едната страна. Или оставете косата разпусната за разкъсана прическа. Подрезаните страни също правят издърпването на косата в мъжки кок много лесно и стилно. Това е един от видовете прически за мъже, който е популярен от дълго време.

Дължина на брадичката Мъж Боб

мъже със средна дълга косаРоди Колон

Тази мъжка прическа с дължина до брадичката, понякога наричана мъжки боб, е една от последните прически на Дейвид Бекъм. Дългата коса не идва от пропускане на посещения при бръснаря. Всъщност редовните посещения на фризьори са съществена част от растежа на косата. Тази дълга прическа изглежда страхотно, когато е износена с докосване на продукт, отрязана назад или издърпана в мъжки кок.

Дълга мъжка коса

Видове прически: Дълга косаЛейн Дорси

Дори и с нарастващата им популярност, дългите прически за мъже винаги имат усещане за контракултура. Избягвайте да изглеждате като оскърбен хипи, като се грижите за косата с минимален шампоан, ежедневен балсам и редовни подстригвания, за да премахнете повредените краища. Косата с дължина до раменете може да бъде подстригана на една дължина, както по -горе, или да има наслояване за увеличаване на обема и премахване на теглото.

Ето го, всички различни видове подстригване за мъже, които можете да получите точно сега. Остани спокоен.

Тази публикация може да съдържа партньорски връзки. Моля, прочетете нашата информация за повече информация.