Ричард Хейл е ентусиаст на татуировките, който изучава и изследва символиката на татуировката, значенията и историята.

Кредит на изображението: Raven Tattoo от Monika Malewska

Кредит на изображението: Raven Tattoo от Monika Malewska

Гарванът е тъмна, елегантна птица, която се превежда добре в татуировка. Подобно на повечето животински дизайни, гарванът обикновено е дълбоко символичен за носителя. Тя може да бъде проектирана по много различни начини, за да предаде вашия личен смисъл и да отговаря на вашата личност.

В тази статия ще обсъдя дизайна на татуировки с гарван и тяхната символика. В крайна сметка се надявам, че ще успеете да намерите идеи и вдъхновение за следващата си татуировка.

Историята на символа на гарван в различни култури

 • Гарванът е често срещано явление в древната и съвременната литература. В повечето книги гарванът беше тъмен герой и често свързан със смъртта.
 • Много древни култури вярвали, че магическият гарван носи мощни тайни. В някои митологии тази птица се смята за същество, което може'не пазете тайна.
 • Гарванът е първата птица, спомената в Библия. По -късно Ной пуска гарван след потопа, за да види дали водите са се оттеглили. Според Моисеевия закон е забранено да се ядат гарвани.
 • В Коран'с историята на Каин и Авел, това е гарван, който учи Каин как да погребе брат си.
 • Гарванът също се свързва с келтски култура. Това е една от причините да видите татуировки на гарван в келтското изкуство. Келтите не бяха чужди на войната и видяха гарвани, които ядат мъртвите на бойното поле. Те гледаха на гарвана като символ на война и смърт.
 • Татуировката на келтския гарван обаче също представлява защита, магия и пророчество. Това се дължи главно на това, че те вярвали, че тази птица има магически сили.
 • Коренните американци вярвал, че гарванът носи светлина на земята и че е символ на баланс, на танца между доброто и злото.
 • В Гръцка и римска митология, гарванът е свързан с Аполон и Атина. Тъй като лети високо в небето, той има атрибути на слънцето и мъдростта.
 • В Викинги или скандинавска митология, Один е посочен като "гарван-бог" поради връзката му с Хугин (староскандинавска дума за "мисъл") и Muninn ("памет"), двата гарвана, които кацат на раменете му. Тези двамата летят по света и връщат информация, за да прошепнат в ухото му.
 • Один също имаше двама вълчи фамилии, Гери и Фреки. Често се наричат ​​гарвани Птици вълци защото те често образуват приятелски симбиотични отношения с вълци. Много стари истории за Тлингит и инуит, две индиански групи в северозападната част на Тихия океан и Аляска, разказаха за хитри гарвани, които са разигравали и вълци, и хора.

Гарванът е символ на интелигентност и мъдрост. Тази татуировка може да представлява както доброто, така и лошото в своя носител.

Кредит на изображението: Тони Алтер

Кредит на изображението: Тони Алтер

Тони Алтер

Какво представляват Raven Tattoos?

Общите асоциации с гарвани са:

 • Защита (защото те наблюдават събитията)
 • Магия (обикновено тъмно, езическо или отвъдното)
 • Бъдеще (тяхната птица's-eye-view им дава вид всезнание)
 • Тайни (по същата причина те могат да видят бъдещето)
 • Смърт (не като причина за смъртта, но може би като поличба)
 • Светлина (Индианците вярват, че са донесли светлина на земята)
 • Сенки (буквално и психологически; гарваните представляват несъзнаваната, непозната страна на личността)
 • Вътрешен Аз (Юнг свързва гарвани с частите на нашата психика, които отказваме да видим)
 • Война (пристигат, за да помогнат за почистването на бойното поле)
 • Пророчество (поради тяхното всевиждащо предимство)
 • Памет (те представляват сенките на всички хора и събития от миналото)
 • Мизерия или болка (може би поради връзката им с войната и смъртта)
 • Интелигентност или мъдрост (разбира се, гарваните са изключително интелигентни същества)
 • Мисъл (привличат вниманието ни към несъзнателни мисли, спомени и желания)

Защо гарваните се наричат ​​вълчи птици?

Гарваните се наричат ​​Вълчи птици, защото често образуват приятелски симбиотични отношения с вълци.

 • Гарваните дон't обикновено се движат на ята; вместо това те живеят с половинка. Обратно, "вълк единак" би предпочел да принадлежи към глутница. Въпреки тези различия, тези два вида образуват близки взаимоотношения.
 • Гарваните следват вълци, за да могат да изчистят остатъците от лов.
 • В замяна гарваните предупреждават вълците за опасности и ги водят до плячка.
 • В дивата природа гарваните и вълците често се виждат заедно и понякога играят. Гарваните дразнят вълците и малките вълци гонят заканите закачливо.

Защо гарваните са свързани със смъртта?

Много хора мислят за смъртта, когато мислят за гарвана, тъй като тази птица е била дългогодишен символ на тъмнината, смъртта и мистерията. Откъде произлиза връзката между гарван и смърт?

Като мърша птица, този, който търчи вместо да ловува, те се свързват със смъртта. Също така, в средновековните градове, опустошени от чума и война и осеяни с тела, не е необичайно да се видят тези същества, които бродят по разлагащите се тела. Следователно те се свързват със смъртта.

Забавното при асоциациите е, че ги бъркаме с причинно -следствена връзка. С други думи, тъй като птиците ще се появят, за да помогнат за почистването на бойното поле, така да се каже, траурните и травмирани хора започнаха да вярват, че присъствието на гарвани е причинило битката, а не обратното.

Въпреки това гарванът може да представлява и някои изключително положителни качества.

Raven Tattoo Designs

Сама по себе си тази птица може да направи изключителен дизайн. Гарванът може да бъде изобразен в различни пози, като летене с отворени крила или приклекнал на костур. Там'няма грешен начин да го направите. Но разбира се, сдвояването на гарвана с други обекти помага да се подчертае и предаде значението му.

 • Ако татуировката представлява смърт, тя може да се комбинира с череп, часовник или часовник или кървава стрела. Не е необичайно да видите татуировки на гарван с кръв.
 • Ако е означавал смъртта на любим човек, този човек'Името или датата на смъртта им също могат да бъдат подписани.
 • Те също могат да бъдат направени в келтски или племенни стил. Въпреки че племенните татуировки имат малко символично значение, келтският гарван се свързва с война, магия и мизерия.
 • Птицата от Едгар Алън По'класическа епична поема на ужасите, "Гарванът," е често срещан дизайн. Поетът'лице или дума "никога повече" може да бъде включен, на банер или в книга'гръбначния стълб.
 • За да подчертае мъдростта и предчувствието на символиката, гарванът може да бъде съчетан с отворена очна ябълка, кристални топки или пълнолуние.

Кредит на изображението: Художничката Сузана Фишър от Сиатъл, Вашингтон

Кредит на изображението: Художничката Сузана Фишър от Сиатъл, Вашингтон

Кои птици са грешни за гарваните?

Гарваните често се бъркат с други видове черни птици, включително гракли, скорци и косове, но те'най -често се бъркаме с гарвани.

Какво's Разликата между татуировка на гарван и гарван?

Въпреки че тези две птици често се бъркат една с друга, има много видими разлики между гарвани и гарвани и вас'Ще искам да се уверя, че сте получили тези подробности точно във вашия дизайн.

 • Клюн: Врана's клюнът е по -къс; гарван'Клюнът е по -дълъг и леко огънат или извит. И двамата имат четина в основата на човката си, но гарванът's са по -дълги и по -дебели.
 • Пера на врата: Гарвана's са гладки, гарванът'са рошави.
 • Пера на опашката: Врана'Опашката е оформена като ветрило, а гарванът's е с клиновидна форма.
 • Крила: Враните имат къси първични пера на крилото, а гарваните имат дълги. Това означава гарван'Крилата трябва да бъдат с мастило по -дълго "пръсти."

Татуировки с гарван или гарван

Вместо да мастилят цялото същество, мнозина избират едно черно перо като дизайн на татуировка. Единичното перо на гарван представлява същите неща, които гарванът прави, така че ако искате по -опростен дизайн, помислете дали да не си направите татуировка с пера.

Къде е идеалното място за татуировка на гарван?

Поради количеството детайли, които могат да бъдат поставени в едно перо, подробните татуировки на гарван обикновено се поставят върху по -големи области: гърба, гърдите, рамото, ръкава, ръката или предмишницата.

По -малки, по -малко детайлни гарвани могат да бъдат поставени навсякъде.

Разбира се, че'Най -често гарваните се мастилят с черно мастило (и много от тях), но има много вариации, включително нюанси на синьо и лилаво.

гарван-татуировки-и-значения-гарван-татуировка-дизайн-и-идеи-гарван-татуировка-снимки

Максимален пиксел

Ако Гарван можеше да говори, какво щеше да каже?

"Никога повече" isn't единственото нещо, което гарванът може да каже. Те могат да се научат да говорят, дори по -добре от папагала. Те не само могат да имитират гласове, мъжки и женски, но и могат точно да имитират редица други звуци, включително сирени, писъци, измиване на тоалетни и лаещи кучета. Въпреки че ravensong звучи по -скоро като крякане, гарваните са класифицирани като най -голямата пойна птица.

Илюстрация от 19-ти век на староскандинавската поема Hrafnsmál (

Илюстрация от 19-ти век на староскандинавската поема Hrafnsmál ("песен гарван") от Фредерик Сандис.

Джоузеф Суейн чрез Уикимедия

Коментари

Томс на 23 февруари 2020 г .:

Първата ми татуировка е Raven, това наистина ми помогна с изследванията

Тони на 27 юни 2019 г .:

Отлична статия! Waaaay по -добре от тези за зодиакално търсене в мрежата…

MavericK на 07 май 2019 г .:

….много информативно.

WereSloth на 04 май 2017 г .:

Благодаря ти

Рон Бургундия на 10 декември 2012 г .:

Страхотен Один's Гарван!

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 05 септември 2012 г .:

Ерик, благодаря за коментара и добавянето към тази страница. Прав си. Гарванът всъщност беше много символичен в скандинавските митове и легенди. Всъщност запазих историята за моята статия за татуировки на Викинг, но със сигурност е свързана със скандинавската митология. Оценявайте добавката.

Ерик на 02 септември 2012 г .:

Едно нещо, което не беше'Споменатото в статията е гарванът в скандинавската митология. Один, лидер на скандинавските богове, притежаваше два гарвана на домашни любимци на име Хугин и Мунин, които бяха неговите очи в царството на смъртните и в резултат на това гарваните бяха видени от викингите като напомняне, че Один ги наблюдава и защитава, както и символ на божествената мъдрост.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 05 август 2012 г .:

Aviannovice

Алоцин

Kj

Каш

Хипсия

Руби

Макс

Благодаря на всички за отделеното време за коментар, гласуване и за добрите думи. Знаех, че Гарванът може да говори малко, но те са наистина интелигентни птици. Символиката датира от векове, много готино за изследване по този въпрос. Оценявам всички, които го четат.

BeyondMax от Сидни, Австралия на 03 август 2012 г .:

Обичам тези страховити момчета, дори и да ме втрещят. LOL =)

Рубин Жан Ришерт от Южен Илинойс на 01 август 2012 г .:

Красива художествена творба..

Циганка Роуз Лий от Дейтона Бийч, Флорида на 01 август 2012 г .:

Винаги са били очаровани от гарвани. Страхотни татуировки.

Томас Силвия от Масачузетс на 31 юли 2012 г .:

Обичам тези татуировки на гарван и снимките бяха красиви! Гарванът е една от любимите ми Poe Story.

Гласувайте и още !!!

kjforce от Флорида на 30 юли 2012 г .:

thelyricwriter … се наслаждавах на този хъб..по принцип съм фен на Poe … и неговите известни писания…

Чичо ми имаше домашен любимец Гарван … чийто език беше разцепен, така че се научи да говори … той беше. Много привързан към чичо ми, последва го навсякъде .. хубави снимки..и изследвания..кудос..

Аурелио Локсин от Ориндж Каунти, Калифорния на 30 юли 2012 г .:

Интересно е, че много животински татуировки имат анимационни варианти, но не и гарванът. Гласуване за това “Красиво и красиво”.

Деб Хирт от Stillwater, OK на 30 юли 2012 г .:

Никога не бих си направил татуировка, но някои от тях са много поразителни.