Ричард Хейл е ентусиаст на татуировките, който изучава и изследва символиката на татуировката, значенията и историята.

Татуировки на колибри: история, значение и & amp; Дизайн

Татуировки на колибри: история, значение, & Дизайн

Татуировката колибри се счита за основна татуировка за жени, въпреки че някои мъже също ги имат. Те могат да бъдат проектирани по различни начини и да бъдат изобразени с множество различни символи и елементи, в различни цветове и размери. Поради това те могат да бъдат татуирани почти навсякъде по тялото.

В тази статия ще обсъдим техните значения и различни дизайни. Ще имате възможност да видите много снимки. Надяваме се, че ще успеете да намерите идеи и вдъхновение за следващата си татуировка.

колибри-татуировки-история-и-значения-колибри-символика

Jen Schuetz (Използва се с разрешение)

Светкавица от безобидна светкавица, мъгла от дъгови багрила, полираните слънчеви лъчи, блестящи От цвете на цвете, той лети.

– Джон Банистър Таб

колибри-татуировки-история-и-значения-колибри-символика

Уил Кейтли чрез Flickr Commons

Дизайн и значения

Татуировките с птици стават все по -популярни, а колибрито е едно от най -популярните от всички.

Колибри живеят в Северна и Южна Америка – чак на север до Аляска и на юг до Чили – и са изобразени в индианските легенди, литература, фолклор и митология, където често се използват като символ на любовта. Те също са силно свързани с ацтеките, чиито кралски особи и религиозни водачи носеха пера и мъртви колибри около врата си в малки чанти. Ацтеките вярвали, че мъртвите воини се прераждат в колибри. Тринидад и Тобаго са известни като "страната на колибри."

Колибрито е уникална и грациозна птица. Той може да лети във всички посоки, дори назад и с главата надолу, до 25 мили в час и след това да спре на стотинка. Той яде до петдесет пъти на ден, само за да остане жив, поради постоянното си изгаряне на енергия. Колибрито често е мастилено с цветя, защото не би могло да оцелее без цветя и цветята не биха могли да оцелеят без колибри.

Като татуировка, дизайнът на колибри е въртящ глава. Красиви дизайни на татуировки като този със сигурност ще привлекат вниманието, точно както колибрито прави в реалния живот.

Тъй като колибри е толкова малък, той трябва да работи усилено, за да оцелее. Татуировката на колибри може да представлява тази трудност и може да бъде значима за човек, който е преживял много през живота си. Много хора могат да се свържат с това и колибрито се превърна в символ на силата, необходима, за да се издигне над бедите и трудностите. Да, това наистина представлява преминаване през трудни времена, но означава, че ги надминава. Тя може да представлява някой, който живее живота пълноценно и обича живота и всеки дъх. Често ни казват да се наслаждаваме на всеки момент, но живеем ли така? Татуировката на колибри може да ви напомни за това.

Автопортрет с колие от трън и колибри, (1940) от Фрида Кало

Автопортрет с колие от трън и колибри, (1940) от Фрида Кало

колибри-татуировки-история-и-значения-колибри-символика

Ish Frost чрез Flickr Commons

Колибрито в полет е водна искра, нажежаема капка американски огън.

– Пабло Неруда

Снимки на татуировки на колибри

Значения

Въпреки че татуировката колибри често представлява преодоляване на трудни времена, тя има и много други значения, включително любов, радост, надежда, живот и чар, а за много различни култури и хора, колибрито е символ на мир.

Една от основните характеристики на колибри е как те са постоянно в движение, вървят толкова бързо, че си бръмчат. Тази татуировка може да представлява енергия и сила, упорита работа и непрекъснати усилия. Може да сте човек, който се стреми да свърши добра работа и да свърши нещата. Всяко едно от тези значения може да бъде добре представено от татуировката на колибри.

Красива колибри може да се появи за няколко секунди, което ни кара да се чувстваме късметлии; но ако оставим храна за тях, а те се чувстват в безопасност и незастрашени, те могат да станат редовни посетители. С тази асоциация колибри могат да бъдат проектирани с гълъби или други символи на мира. Колибрито също представлява грижа, привличане и щастие, а хората във взаимоотношенията често получават двойни татуировки на колибри – съвпадащи татуировки или две колибри, за да представят връзката си. Някои получават име на татуировката, техният партньор's или любим човек'с.

Тази татуировка също може да представлява свобода. Въпреки че колибрито често се свързва с привличане и привързаност, той е самотен пътешественик. Колибри са независими птици, които прекарват по -голямата част от времето си сами. Татуировката на колибри може да символизира тази независима свобода.

Дръжте се за мечтите, защото ако мечтите умрат, животът е птица със счупени крила, която не може да лети.

– Лангстън Хюз

Дизайн и стилове

Колибрито може да бъде креативен дизайн, с който да работите, с много цветови опции и обикновено придружен от цветя, облаци, дъги, пеперуди, водни кончета и растения.

Що се отнася до местоположението на тялото на такива татуировки, това наистина зависи от размера. Самият колибри може да бъде променен по няколко различни начина: къси или дълги пера на опашката, разперени крила или прибрани в дълъг или къс клюн. След това, разбира се, той може да бъде мастилен в различни цветове. Някои цветове може да са много живи, докато други могат да бъдат по -реалистични с естествени цветове.

Малка татуировка на колибри може да се побере на всякакви различни места по тялото: врата, стомаха, глезена, горната част на гърдите или зад ухото. За по -големи дизайни гърбът, раменете, долната част на гърба, отстрани и горната част на гърба работят добре.

Преди да изберете дизайн на колибри, разгледайте много снимки и помислете за всичко, което можете да направите, за да персонализирате татуировката си. Бъдете креативни и се забавлявайте.

Никоя птица не се извисява твърде високо, ако се издига със собствените си крила.

– Уилям Блейк

Преди да се татуирате

Независимо дали татуировката колибри е за вас или не, не забравяйте да проучите всички възможни дизайни, стилове и значения. Искате да сте сигурни, че знаете какво представлява. Не бързайте да си направите татуировка. Отделете време и се уверете, че сте избрали дизайн, в който сте уверени. Хората, които бързат да си направят татуировка, обикновено завършват с нещо, което не правят'не харесвам по -късно. Ако отделите време и разгледате всички различни стилове и дизайн, ще бъдете много по -доволни от избора си. Не забравяйте да разгледате други стилове и дизайни в връзките по -долу. Благодаря за посещението.

колибри-татуировки-история-и-значения-колибри-символика

Александър Лорънс (Използва се с разрешение)

"Когато установите, че не можете да вървите нито назад, нито напред, когато откриете, че вече не можете да стоите, да седнете или да легнете, когато децата ви са починали от недохранване и вашите възрастни родители са изпратени в бедняшката стая или в газовата камера, когато осъзнаете, че не можете нито да пишете, нито да не пишете, когато сте убедени, че всички изходи са блокирани, или приемате да вярвате в чудеса, или стоите неподвижно като колибри."

– Хенри Милър

© 2012 Ричард Рики Хейл

Коментари

Правомощия на 29 ноември 2019 г .:

Прекарах значително време на места, където не сте'не купувате татуировки, печелите ги. И мога да кажа без съмнение, че колибрито може да се счита за една от най -опасните татуировки, които човек може да си направи. В ацтекската митология колибрито е представител на бога на войната. Не разбирам'Не знам точно необходимото, но съм живял с най -безмилостните убийци повече от десетилетие в Калифорния'затворите с максимална сигурност и аз все още не съм видял нито един южен юнак, който да спортува … така че освен вас'Аз съм убиец по договор за eme, бих бил внимателен, преди да сложа този.

Кандис Рамос на 27 септември 2019 г .:

Имам татуировка на колибри, която представлява моята баба, защото ние ще ги гледаме заедно през прозореца, когато тя умира. Също така го взех около 4 цветя за децата си и половина пъпка, което означава детето, което загубих. Знам, че баба ми все още се появява под формата на колибри. Така че моята татуировка означава майчинство и тя да се грижи за децата ми

анонимен на 30 март 2019 г .:

Произхождам от семейство от старо училище. Посещението на колибри винаги означаваше, че любим човек, който е починал, се връща на посещение.

д'Уейн на 24 март 2019 г .:

Благодаря за статията и изображенията. Аз'm в процес на избор на стил и поставяне на татуировка на колибри в памет на наскоро напусналата ми майка. Това ще ми помогне при вземането на решения и изследванията.

alfi на 24 май 2018 г .:

аз просто имам татуиращата си татуировка на птица и ми харесва..не знаейки значението … просто си мислех за двете ми деца в момента, в който избирам дизайна..но когато прочетох значението ме изумява, защото ми подхожда личност и възприемане на живота..независим и жив живот сякаш няма утре по положителен начин..животът е толкова пъстър 🙂

Ниам на 20 април 2018 г .:

Очарователна статия. В момента планирам татуировка на колибри в памет на баща ми. Случайно видяхме такъв на почивка в Орландо, страхотно за нас, докато го правим'няма ги в Ирландия. Опитвам се да реша къде на тялото си да го направя, въпреки че се оказва предизвикателство, тъй като вече имам някои.

Чарес на 10 февруари 2017 г .:

Здравейте! Много интересна статия .. да, ние'направих първата си татуировка на колибри с моя най -добър приятел Джийн. И никога не разбрах, че колибрито е толкова популярна татуировка..

бонбони на 30 април 2015 г .:

Бръмчещите птици са ми любими. Напомни ми за моите вече заминали осиновени баби и дядовци … Винаги ги поздравявай всеки път, когато дойде колибри

те са малко н далеч между нас в Албакърки, НМ, така че когато ги видя е просто усмивка … следващото ми тат ще бъде 3 D колибри ярко н цветно.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 12 февруари 2014 г .:

Птиче, какъв страхотен коментар! Обичам този дълбок смисъл във вашата татуировка. За мен символиката е толкова богата и смислена. Ако някога намерите време, заповядайте и публикувайте снимка. Аз'ще се радвам да видя гръбчето !! Благодаря, че отделихте време да споделите!

Малка птица на 03 февруари 2014 г .:

Благодаря за снимките и историята на символиката. Имам пълен гръб, направен на различни етапи от отделни художници. На лявото ми рамо до средата на гърба е паун. По цялата ми лява страна до долната част на гърба има цветя; рози, орхидеи, вишни. Всичко това беше направено преди години в черна платформа с една игла. От дясната страна до средата на гърба е страхотен дракон, предимно черен и сив; само с нотка на червено. Роден съм в годината на дракона и винаги съм обичал цветята и пауните (мъжки) заради екзотичната им красота и уникалност. Аз съм тип четири на Eanneagram. Архитипите са романтични, индивидуалистични, мистични. Личност тип четири'любовта е уникална и се вижда като уникална. Те обичат красивите предмети и околностите. Те са дълбоко интуитивни и чувствителни. Интересното е, че моят нумерологичен живот е 5. Основната характеристика на 5's е да имаш чувство за свобода. Колибри е моят духовен тотем/крилат' и цялата символика резонира с мен. Тип 4'Известно е, че и те понасят трудности и ги трансформират или използват като инструмент за трансформация. През последните четири години страдах от системно автоимунно заболяване, което ме белезе физически и дори до душата ми. Сега съм на 61 години и се почувствах завършен с татуировката's имам. (долният гръб е лотос, заобиколен с писане "Любимият ме обича с вечна любов" Но тези четири години през "пустинен" призовава ме да сложа колибрито върху кожата си, за да символизира трайната сила за този най -труден живот's изпитания. Идва нова зора.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 12 октомври 2013 г .:

Acaetnna, благодаря за отделеното време за коментар. Че'това преподавам. Знам, че някои никога няма да получат мастило или някога ще го обмислят, но изкуството и смисълът ги правят специални. Татуировките на колибри винаги са цветни и много красиви.

acaetnna от Гилдфорд на 07 октомври 2013 г .:

Те са невероятни, толкова оценявам артистичността тук. Никога не бих си направил татуировка, но оценявам красотата им, така или иначе тези конкретни дизайни.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 03 октомври 2013 г .:

Дейв, благодаря за споделеното и чудесен въпрос. Лично аз не виждам нищо лошо в това човек да носи колибри. Символичната стойност на тази идея е много по -значима по този начин. Аз'виждал съм десетки колибри, носени от мъже, всички в рамките на тема или с други символи. От тези, които познавам, не виждам мъж, който да преценява тази татуировка, поне никой от тези, които познават символиката на татуировката. Символите изобразяват материята и вашата цветова тема. Не виждам нищо лошо в това. Хората винаги съдят, но носейки такова значение, кажете им какво представлява и аз'сигурен съм, че са'Ще помисля два пъти, преди да кажат нещо отново Дейв.

Дейв х. на 03 октомври 2013 г .:

Имам дизайнерска идея за татуировка на колибри/роза като символ на любовта ми и се бори с годеника ми и през това. Въпросът ми е? Как би се приело нещо подобно с мъж, който го има?

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 05 септември 2013 г .:

Благодаря за коментара Пеги! Също така ми е интересно, че всяка татуировка има или има специални значения. Мога да разбера, татуировките не са за всеки. Да, татуировките са много популярни и това начало се дължи на флота, армията и военните. Благодаря отново!

Пеги Уудс от Хюстън, Тексас на 05 септември 2013 г .:

Интересно научаване за значението на татуировките колибри. Аз лично никога не бих си направил татуировка, но изглежда, че днес е по -популярна от всякога. Когато бях млад, хората във флота изглеждаха предразположени да си правят татуировки. Брат ми беше един от тях!

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 04 септември 2013 г .:

Лиза, LOL. Как да не обичам красивата ти поезия 🙂 Благодаря ти за гласуването и сподели Лиза, хубав ден 🙂

Lisa J Warner AKA Lisa Luv от Кънектикът, САЩ на 04 септември 2013 г .:

ЕХА!!! СТРАХОТНО !!! Толкова се радвам, че спряхте и посетихте моите писания … Какъв прекрасен център! Гласувам и споделям!

PS. Написах стихотворение за FANCY HUMMINGBIRD за жена, което ми напомни за фантастична бръмчаща птица … 🙂 Нека имате прекрасен ден!!!

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 02 септември 2013 г .:

Ким, благодаря, че отделихте време да посетите, коментирате, гласувате и споделите. Оценявам този специален коментар. С удоволствие научавам другите, че татуировките са много повече от маркировка'красивото изкуство, смисленото изкуство. Повечето татуировки представляват някой или нещо специално за този човек. Ким, ако това ще те направи щастлив, казвам да го направиш. Искате да имате татуировка толкова дълго, вие'Вероятно ще се почувствам много по -добре, ако успеете да го направите. Още веднъж, много благодаря.

осмици от Северна Каролина на 01 септември 2013 г .:

Уважаеми thelyricwriter,

Първо, обичам името на вашия център. Второ, вашите центрове са просто ефектни. Планът ми винаги е бил да си направя малка татуировка на изсветляваща буболечка, когато навърша 40, но когато дойде времето, избягах. Освен това не съм сигурен дали тук има някой, който всъщност би могъл да накара татуировката да изглежда като олекотяваща грешка, а не само някаква 'ол бръмбар. След като прочетох този хъб и някои от вашите други, имам чувството, че може би ще събера смелост отново. Гласували за! Страхотно! Споделено! Не знам дали някой от вашите центрове е получил HOTD, но със сигурност би трябвало.

Най -доброто за вас,

очила, известни още като Ким

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 24 август 2013 г .:

Sgbrown, благодаря за посещението. Разбирам, татуировките не са за всеки, но оценявам факта, че сте готови да научите за тях. Благодарен, както винаги, ще се видим и благодаря отново.

Шейла Браун от Южна Оклахома на 24 август 2013 г .:

Аз самият не съм татуировка, но ми беше приятно да науча значението на татуировките колибри. Тук има някои наистина красиви дизайни. Гласуването за това е интересно! 🙂

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 19 август 2013 г .:

Вяра, благодаря, че отделихте време да се отбиете и да коментирате. Дизайнът на татуировки на колибри е много красив, зашеметяващ и цветен. Татуировките на колибри правят страхотна татуировка за всяка жена. Значенията зад татуировката колибри са много символични, представляващи много положителни качества. Благодаря за страхотния коментар Вяра, надявам се да имате страхотен и благодаря отново!

Вяра жътварка от Южна САЩ на 19 август 2013 г .:

Какви прекрасни дизайни, толкова красиви и цветни … дизайнът на колибри. Пропуснах това, така че се радвам, че го подчертахте тук.

Всеки от представените е толкова уникален и много красив. Уау, тези на краката и нагоре зад ухото, сигурно са наранили, тъй като знам горната част на едната'краката са толкова чувствителни. И двамата обаче са красиви дизайни.

Колибри са едни от най -очарователните Негови малки същества за мен с тяхното висене, красота и бързина!

Наистина обичам, че представляват някой, който е преживял много през живота си, но продължава да упорства. Страхотно

Гласуваха “нагоре” и “против” и споделяне!

Бог да те благослови. В Неговата любов винаги, Вяра Жътварка

Кели Боуман на 19 февруари 2013 г .:

много хубаво

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 20 септември 2012 г .:

Дани, благодаря, че отдели време да се отбиеш. Този стил е чудесен избор, защото придава на татуировката вид на движение. Те винаги са популярен избор. Освен това получавате страхотна комбинация от цветове и изкуство.

Дани на 19 септември 2012 г .:

ЛЮБОВЕ Колибри. Получавам идеи за тата си. Този, който най -много ми харесва, е този, който изглежда като летящ или размахващ крила, но всички са прекрасни.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 04 септември 2012 г .:

CC, благодаря, че се отби. Имах късмет с няколко мои статии. Оценявайте комплимента винаги CC. Можете да го използвате, ако желаете. Благодаря и се пазете.

Синтия Калхун от Western NC на 22 август 2012 г .:

Трябва да ви направя комплимент! Аз"правя проучване на фактите и символиката на колибри за предстоящ хъб и вашият хъб се изкачи високо в резултатите от търсенето с Google! Аз'Определено ще трябва да се свържа с него! Тези снимки са красиви и обичам вашите обяснения. Приятно!

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 06 юли 2012 г .:

Moonlake, благодаря, че се отби. LOL. Обичам тези. Изглеждаше, че ще прескочи едно поколение. Днес те са по -популярни от всякога по света. Ваше право, особено военните.

лунно езеро от Америка на 29 юни 2012 г .:

Татуировките са красиви. Не разбирам'нямам татуировки, но няколко мои деца и внуци имат татуировки. Моят баща'поколението е имало татуировки, особено ако са били военни. Те със сигурност са популярни сега. Наслаждавах се на вашия хъб.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 08 юни 2012 г .:

Маран, много ти благодаря за коментара! Ти си добре дошъл. Радвам се, че ви е било полезно. Ще се радвам да го видя, когато приключите. Най-добри пожелания.

маран на 08 юни 2012 г .:

Имайте любим, който ще украси крака ми 🙂 много благодаря за прекрасното вдъхновение и информация за тези специални ярки и цветни прегръдки на малки птици от Швеция

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 23 януари 2012 г .:

Билипс, благодаря, че се отби и за коментара. Радвам се, че ви е било интересно. Надявам се да имате страхотен ден. Пази се.

билипи от Централен Тексас на 22 януари 2012 г .:

Много интересен център – значението на татуировките е също толкова интересно, колкото и причините хората да ги получават – снимките са великолепни – B.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 20 януари 2012 г .:

AE, благодаря, че се отби и за коментара. Радвам се, че ти хареса. Те са готини малки птички.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 20 януари 2012 г .:

Боби, благодаря, че дойде и отдели време и коментира. Казвам, давай. Много от тях са символични. Може да намерите такъв, който да ви пасва идеално.

Рубин Жан Ришерт от Южен Илинойс на 19 януари 2012 г .:

Татуировките Колибри са красиви. Колибри е любимата ми птица..хранвам ги през целия сезон..мразя да ги виждам да си тръгват..Благодаря ви..Още един интересен център…

Барбара Първис Хънтър от Флорида на 19 януари 2012 г .:

Здравей текстописец,

Обичам Колибри и исках малка татуировка от една преди години и не го направих'не получавам-защото семейството ми се отказа от това. Въпреки това, все пак може да си взема такъв-HA!

Боби

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 19 януари 2012 г .:

Franks, оценявам посещението приятел. Искам да вземеш такъв, наистина го правя. Толкова много дизайни, значения и стилове можем да намерим "правилният" за теб. уверен съм.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 19 януари 2012 г .:

Софс, благодаря ти за отделеното време и коментирай приятелю. Татуировките не са за всеки, но е чудесно да бъдете оценени за вашата упорита работа и всеотдайност, така че много благодаря Sofs. Това означава много за мен, наистина има значение.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 19 януари 2012 г .:

Б Малин, благодаря, че се отби и за коментара. Радвам се, че ти харесва. Обичам да ги гледам как летят. Те са толкова грациозни и очарователни. Много умел също. Много благодаря и грижи се момиче.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 19 януари 2012 г .:

Циганка, благодаря за отделеното време и благодаря за коментара. Оценявам, че сте в крак с всички тях и изброявате любимите си. Радвам се, че им харесвате и благодаря за продължаващата подкрепа.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 19 януари 2012 г .:

Нел, благодаря, че дойде и прочетохте тази статия. Интересна история и посочвате много важен факт. Толкова много хора се втурват в процеса на татуиране и в крайна сметка получават татуировка, която им харесва в началото, но по -късно съжалява. Толкова е важно да си направите проучване, да отделите време и след това да си направите татуировка. Ако е така, има вероятност да получите нещо, което харесвате.

Франк Атанасио от Шелтън на 19 януари 2012 г .:

Не харесвам татуировки и си ги правя … ЛОЛ те са по -меки .. благодаря за чудесния споделен дял отново 🙂

Софи на 18 януари 2012 г .:

Не харесвам татуировки и никога няма да ги взема .. но вашият център е толкова красив .. дизайните са невероятни. Това е визуално удоволствие, това е страхотен комплимент, идващ от мен татуировщик … и говори толкова високо за вашия център !! Приятен ден.

б. Малин на 18 януари 2012 г .:

Вие'наистина надминах себе си сега "Лирика" как ще надминеш тази? I Love Humming Birds, получаваме ги на брега на Джърси и те са такова удоволствие да се види … Ако мигаш, липсваш им, те са толкова бързи. Прекрасни, прекрасни татуировки!

Циганка Роуз Лий от Дейтона Бийч, Флорида на 18 януари 2012 г .:

Гласуваха и какви прекрасни татуировки. Обичайте колибри. Проследяване на любимите ми. Ще трябва да кажа, ако някога съм полудял по татуировка, което не разбирам'не планирам да правя, но ако аз'ще намеря място за пеперуди, колибри и феи досега.

Нел Роуз от Англия на 18 януари 2012 г .:

Здравейте, какви прекрасни татуировки! Никога не съм осъзнавал, че Колибри е толкова популярен. Аз лично обичам първата татуировка на крака, която имате по -горе, но другите са наистина хубави. Напълно съм съгласен с теб, че не бързаш да си правиш татуировки, спомням си, че бях на почивка до брега и преглеждах снимките в салона за татуировки, когато младо момиче влезе с приятелите си и застана там и гледаше снимките, нейните приятели попитаха, какво получаваш? и тя отговори, не знам, това мисля! тогава тя отиде и го направи! Бях изненадан и малко объркан, твърде бързо! страхотен хъб! наздраве Нел