Обичам татуировките и пиша по темата от няколко години.

CC BY 2.0

CC BY 2.0

Дон Мервин

Филмът A Clockwork Orange е един от най-противоречивите и брутални в историята на киното, предизвиквайки огромен шум по целия свят и заплахи за продуцента, режисьора и съсценариста Стенли Кубрик не само по време на филма, но и от години след това.

Така че, когато открих тези татуировки, беше невероятно да си помисля, че някой би искал да направи такъв психотичен и брутален образ, представен от главния герой на историята на име Алекс.

Въз основа на заглавието на филма, фразата „оранжев часовник“ се отнася само за това, че човек е отвън, докато е наистина механичен отвътре. С други думи, каквото и да направи главният герой, той в крайна сметка нямаше чувства или угризения във връзка с тях.

Както и да е, не знам'не искам да навлизам в цялата история, въпросът е, че тя се занимава с необикновени психологически и тревожни въпроси, които и до днес се считат за противоречиви.

Той дори е бил забранен във Великобритания за дълго време, тъй като някои престъпления от млади мъже се предполага, че са повлияни от характера на Алекс и неговата банда насилствени престъпници.

Галерия на татуировки Вдъхновени от "Портокал с часовников механизъм"

Отново аз'Не съм сигурен защо някой би искал татуировка на изображенията, свързани с този филм и съдържание, но въпреки че някои го правят, самото произведение на изкуството е изключително и в този смисъл наистина ми харесва, без по никакъв начин да одобря това, което представлява.

Други изображения за вдъхновение

Въздействие на Антъни Бърджис и Стенли Кубрик

Едно нещо със сигурност е, че Стенли Кубрик и авторът на книгата, на която се основава филмът, Антъни Бърджис, са оказали невероятно въздействие върху тези, които са прочели книгата и са гледали филма, тъй като се е занимавал с дълбоки и тревожни психологически проблеми, които може би са били представени по твърде реален начин.

Бетовен's Девета симфония и филм

Интересна страна на всичко това беше популярността на Бетовен's Девета симфония, която се играеше ключова роля в историята, и хората отидоха и купиха музиката, след като видяха шоуто.

Това е просто странна и уникална част от историята на филма и поп културата, която очевидно е вдъхновила някои да начертаят парчета от тази история върху телата си.

Изкупление?

Друг тъмен епизод в историята на A Clockwork Orange е, че филмът никога не е показвал героя, който преминава в спасителна фаза към края, което би придало на историята по -положителен и обнадеждаващ край.

Твърдената причина за това беше решението да се използва американската версия на книгата, което не се случи't включва този завършек, въпреки че британската версия го направи. Кубрик предпочете да отиде с американската версия, а не с британската.

© 2009 MakinBacon

Коментари

индиго на 09 април 2012 г .:

получавам 1!!!

по-добър от теб на 05 юли 2011 г .:

Tattoo Photo Clockwork Orange показан по -горе е Cobb от бейзболните фурии от филма The Warriors, който не е филм на Кубрик…

jconner2002 на 12 април 2011 г .:

Едната снимка не е Clockwork Orange'е от Warriors

Droog451 на 13 юни 2010 г .:

Кубрик свърши невероятна работа, прегръщайки образите на "Портокал с часовников механизъм" към живота и това'това е, което прави страхотна татуировка. Образи! Това каза, че се случва много повече от това "тийнейджър бие и изнасилва жени". Фактът, че по -голямата част от хората се фокусират върху този аспект, за разлика от основните теми както на книгата, така и на филма, наистина казва нещо за качеството на гимназията и дори за колажното образование, което хората получават. Бърджис използва нетрадиционен характер като кораб, за да предаде по -важни теми като "Ненарушимостта на свободната воля" и "Двойствеността като крайна реалност “, за да изброим две. Предполагам какво аз'искам да кажа, че хората, които нямат никаква способност да търсят този тип абстрактни концепции, трябва да се придържат към романите за арлекин и филмите на Адам Сандлър.

карма полиция на 20 декември 2009 г .:

харесах романа и филма и мисля, че оранжевите татуировки на часовника също са невероятни. и така или иначе, ако това означава нещо за тези, които се интересуват. искам оранжева татуировка с часовников механизъм

fyi на 06 септември 2009 г .:

Само за да знаете, че бейзболът не е от часовников портокал, това беше бейзболна ярост от филма "Воините"

alittlebitcrazy на 05 юли 2009 г .:

Татуировките, според мен, се харесват на хора, които искат някаква шокова стойност – така че защо да не напишете с мастило нещо, което ви шокира? Филмът, макар и обратен, е един от най -удивителните психологически трилъри на нашето време. Стенли Кубрик'умът е гениален и то'Не е чудно, че работата му е вдъхновила феновете достатъчно, за да покаже за постоянно някои от изображенията от филма. Вие'изнесох някои страхотни точки и изображения тук! Благодаря ти.

Калинка33 от Fabulous USA на 05 юли 2009 г .:

Боже, никога досега не съм чувал това. Научих много и с удоволствие прочетох нещо толкова различно от това, което използвам.