Ричард Хейл е ентусиаст на татуировките, който изучава и изследва символиката на татуировката, значенията и историята.

кораб-татуировки-и-значения-кораб-татуировка-дизайн-и-идеи-кораб-татуировка-снимки

Корабни татуировки

Морските татуировки имат дълга история на популярност сред моряците и други морски професии. Въпреки че традиционно се носят от мъже, в днешно време жените са също толкова склонни да ги спортуват. Те могат да бъдат изобразени с множество различни елементи и символи, включително пирати, мечове, корабни колела, котви, звезди и компаси. Въпреки че могат да бъдат направени във всякакъв мащаб, поради засенчването и детайлите, те обикновено се оказват средни до големи по размер. Те'не се считат за мейнстрийм дизайн, но винаги са популярни и могат да представляват много повече от океана.

кораб-татуировки-и-значения-кораб-татуировка-дизайн-и-идеи-кораб-татуировка-снимки

Фелипе Мигел

История на татуировката на моряка

Що се отнася до морското боди арт, корабът се нарежда сред най -добрите и най -популярните. Моряци' татуировките бяха едно от нещата, които ги идентифицираха и направиха уникални. За моряците и рибарите тя представлява техния начин на живот, техния начин на живот. Те зависят от океаните, за да оцелеят и да се грижат за семействата си. В известен смисъл татуировката на кораба е символ на това.

Много култури имат дълга история на татуировката, но в европейската култура морският начин на живот развива свой собствен уникален стил на татуиране. Традицията може да се проследи до 1700 -те години, когато капитан Джеймс Кук посети маорите в южния Тихи океан. Оттогава набразденият моряк се е превърнал почти в стереотип и татуировките му често са били доста нахални, може би, за да дадат на моряка нещо, което да погледне по време на дълги пътувания.

До 19 -ти век около 90% от всички моряци във флота на САЩ са имали татуировки. По -късно правителството на САЩ заяви, че всеки с неприличен тат ще бъде забранен от флота – декларация, която изпраща много млади мъже направо в салона за татуировки. В края на краищата, ако да имаш красива гола жена, мастилена на ръката ти, не означава, че не трябва да се присъединяваш към флота, това е безсмислено.

Тъй като те са толкова постоянно изложени на стихиите, моряците често включват и религиозни символи като суеверна защита от вреда, за да умилостивят боговете и да избегнат гнева на майката природа. "Старата школа" дизайни-с изображения като котви, лястовици, оскъдно облечени момичета с моряшки шапки и зарове-често се свързват с моряците. Също така е обичайно моряците да им татуират своите плавателни съдове или туристически кораби. Дизайнът на корабите от старата школа е особено популярен сред моряците, рибарите и други, свързани с откритите води от 30-те и 40-те години на миналия век.

Въпреки че излязоха от мода в продължение на няколко десетилетия, тези стари училищни дизайни се радват на възраждане на популярността сред младите хора днес, тъй като татуировките на кораби се избират от хората във всички сфери на живота. Дори мъжете и жените, които нямат връзка с водите, ги избират за символични цели или за декоративно боди арт. Когато са направени добре, тези дизайни са абсолютно зашеметяващи и могат да имат дълбоко символично значение за всеки.

Нашият кораб на съдбата, който последните бури заплашиха да унищожат, най -сетне пристигна безопасно.

– Софокъл

Ветроходният кораб

Най -популярният морски дизайн е ветроходният кораб. Тези татуировки могат да бъдат проектирани да изглеждат реалистично или като карикатура; понякога само с няколко платна, а понякога с много. Някои са изключително подробни, докато други изглеждат много стилистично или абстрактно. Повечето включват водата и вълните, но някои не'T. Те могат също да имат въжета, знамена, котви, лъкове, гнезда на гарвани или други детайли. Някои имат издути платна, а други изобразяват празни мачти. Те могат да включват птици, фарове, скали, русалки, бури, сирени, слънце или луна или евентуално крайбрежен пейзаж.

Ще трябва да помислите какво искате да добавите към вашия дизайн, за да го направите смислен и наистина личен, затова отделете време да разгледате възможно най -много примери, когато изследвате. Това ще ви даде по -добра представа за всичко налично, плюс можете да ги използвате като вдъхновение, за да направите свои собствени иновации.

кораб-татуировки-и-значения-кораб-татуировка-дизайн-и-идеи-кораб-татуировка-снимки

Военноморски и ретро кораби

В допълнение към платноходките, кораби на флота и ретро лодки също са популярни. Корабите на флота обикновено се избират от тези, които са служили или служат в момента. Те могат да включват всичко, свързано с ВМС или САЩ'Обичайно е член на флота да има точно копие на сегашния или бившия си туристически кораб.

Винтидж корабни татуировки обикновено изобразяват ранен кораб, който е бил използван в началото на плаването. Един популярен вариант на това е пиратският кораб. Веселият Роджър, известен също като известния черно -бял череп и кръстосани кости, обикновено се изобразява в такива татуировки. Те могат да бъдат проектирани върху водата или върху облаците, което би представлявало пиратски кораб -призрак.

Галерия с корабно изкуство & Скици

И така'отново съм вкъщи и отново у дома, Америка за мен!

Сърцето ми отново се връща вкъщи и там копнея да бъда,

В страната на младостта и свободата, отвъд океанските барове,

Където въздухът е пълен със слънчева светлина и знамето е пълно със звезди.

– Хенри Ван Дайк

Значения и символи на татуировка на кораб

Значенията могат да варират в зависимост от това кой съд изберете. В крайна сметка вашата татуировка символизира това, което искате. Ето списък на най -често срещаните значения:

 • У дома
 • Ново пътуване
 • Ново начало
 • Късмет
 • Потъвайки в природата
 • Начин на живот
 • Независимост
 • Самодостатъчност
 • Чест
 • Смелост
 • Посока
 • Проблемно минало
 • Живот'предизвикателства

Те могат да служат и като спомен за приятели и близки, изгубени в морето или загубени в живота ни. Това е начин да почетете някой, който е живял на или близо до открито море. Може би човекът няма връзка с морето, но просто искате да използвате кораб като паметник.

Както можете да видите, тези дизайни могат да варират от един човек на друг. Някои смятат, че тя представлява живота'размирни води. По някакъв начин и по някакъв начин ще преживеем по -спокойни времена. За някои той представлява идеята, че носите света си със себе си през бурята. Може би неприятностите и сътресенията са били част от живота ви напоследък и искате да се впуснете в ново пътешествие. Корабът може да символизира това.

Кораби, които минават през нощта и си говорят помежду си, само показан сигнал и далечен глас в тъмнината; И така, в океана на живота, минаваме и си говорим, само поглед и глас, после пак тъмнина и тишина.

– Хенри Уодсуърт Лонгфелоу

Има много начини за персонализиране на татуировка на кораб.

Има много начини за персонализиране на татуировка на кораб.

Шанън Арчулета

Персонализиране на вашата татуировка

Можете да добавите всеки морски символ към вашия дизайн. Някои често срещани включват компас, котва, морска звезда и лястовица. Котвата може да символизира дома или стабилността, докато звезда или компас символизира посоката и вярата.

Друг интересен дизайн изобразява кораба в рамкова картина. Други използват елементи на природата (като облаци, вода, скали, пейзаж, дъжд и т.н.) като рамка. Кораб в бутилка може да има дълбоко значение за вас.

Запитайте се какво означава вашият кораб за вас. Плава ли или потъва? Каква фигура бихте искали да поставите на лъка, за да ви преведе? Има ли кораб име? Ако е така, помислете за това име "боядисани" върху татуировката си.

Кораб в пристанището е безопасен, но това'не е за какво са построени корабите.

– Грейс Хопър

Вдъхновяващи цитати

Мнозина поставят вдъхновяващ цитат в татуировката, може би на банер. Тези метафори и цитати може да са свързани с водите и плаването, но някои може и да не са. Ако баща ви е бил моряк и е преминал, можете да помислите дали да включите думата "ТАТО" на банер. Може да искате да изберете известен цитат или поговорка, като напр "само добрите умират млади" или "завинаги в сърцето ми." Някои цитати и поговорки могат да бъдат свързани с плаването или океана, като напр "яхнете вълната на живота."

Много корабни татуировки служат за възпоменание на мъртъв любовник.

Много корабни татуировки служат за възпоменание на мъртъв любовник.

Тони Алтер

Корабите от разстояние имат всеки човек'желание на борда.

– Зора Нийл Хърстън

Преди да се подпишете

Има някои важни неща, които трябва да запомните, преди да си направите татуировка. Първо, не забравяйте да отделите време за проучване. Уверете се, че напълно разбирате какво представлява и означава вашият дизайн. Дон'не бързайте да се подписвате! Тези, които го правят, обикновено съжаляват по -късно по пътя. Ако не сте напълно сигурни, не'не го прави. Отделете време и направете правилния избор за първи път.

"United We Stand"

Ръждив Кларк

Може би всички сме дошли на различни кораби, но ние'сега сте в същата лодка.

– Мартин Лутър Кинг, младши.

кораб-татуировки-и-значения-кораб-татуировка-дизайн-и-идеи-кораб-татуировка-снимки

Микаел Фачо

Коментари

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 28 юли 2012 г .:

Кокичета

Макс

Франк

Гейл

Руби

Алоцин

Преподава

Циганин

Нел

KJ

Благодаря на всички за коментарите, времето и гласовете. Наистина оценявам, че отделихте време да се отбиете. Nell и KJ, LOL. Корабните татуировки изглеждат страхотно, особено ветроходният кораб. Можете да направите много с тях. Това би бил дизайн, който със сигурност бих обмислил.

kjforce от Флорида на 25 юли 2012 г .:

thelyricwriter … още един чудесен център..пълен с интересна информация … с моя късмет, въпреки че щях да получа " корабна татуировка " и вероятно щеше да удари любовна дръжка и да потъне !!!! сериозно ти върши чудесна работа…

Нел Роуз от Англия на 25 юли 2012 г .:

Обичайте тези! Имам нещо за корабите, особено за старите. Имам резачка от 19 -ти век мисля, че е на перваза на прозореца на спалнята ми! в последния си живот бях пират! хаха! ако прераждането е вярно, тогава да бях! сериозно това са прекрасни татуировки и не мога'не получавам, защото ръцете ми са твърде малки! хаха! гласува! наздраве Нел

Циганка Роуз Лий от Дейтона Бийч, Флорида на 25 юли 2012 г .:

Рики, това са фантастични. Обичайте тези кораби и цветове.

Даяна Мендес на 24 юли 2012 г .:

Те са изминали дълъг път от простите котви и напречни кости. Този отдолу на жената е невероятен.

Аурелио Локсин от Ориндж Каунти, Калифорния на 24 юли 2012 г .:

Общото между всички тези дизайни е количеството детайли. Така че си представям, колкото по -голям, толкова по -добре. Гласуване за това “Красиво и красиво”.

Рубин Жан Ришерт от Южен Илинойс на 24 юли 2012 г .:

Уау, тази, която покрива цялото бедро, е забележителна. Чудя се дали моряците все още имат корабни татуировки? Моята сестра'съпругът му имаше такъв. Благодаря'с..

Гейл Соботкин от Южна Каролина на 24 юли 2012 г .:

Тези корабни татуировки са невероятно подробни и сложни и беше интересно да се прочете за тяхната символика и история.

Аз също съм изумен от изчерпателния начин, по който обхващате много различни видове татуировки в тази поредица и изобилието от снимки и информация. Всеки, който обмисля да си направи татуировка, би било добре да прегледа внимателно тази серия, преди да вземе решение, тъй като това може да им помогне да разберат разнообразието от изображения, които могат да бъдат нарисувани, както и как другите могат да възприемат символиката зад това, което правят'избрал съм.

Гласуваха навсякъде, освен за смешно.

Хъб Прегръдки,

Гейл

Франк Атанасио от Шелтън на 24 юли 2012 г .:

уау това са толкова готини, че наистина обичам корабите … страхотен център приятелю … 🙂 Франк

BeyondMax от Сидни, Австралия на 24 юли 2012 г .:

Еха. тези са огромни! Това наистина добавя перспектива =)

кокичета от Втората звезда вдясно на 23 юли 2012 г .:

О, уау, те'Наистина ли искате корабни татуировки? Никога досега не съм виждал такъв. изглежда страшно, толкова ме е страх от големите кораби и дълбоките води 🙂