Имам тринадесет татуировки. Мисля, че те'всички сме доста готини (и определено не знам't се квалифицира като "лошо качество").

"Елохим" е еврейски за Бога

Най -красивото нещо аз'Винаги съм виждал да влиза в моето виждане преди години, когато попаднах на снимка на момиче, което е татуирало 1 Коринтяни 13 по цялата дължина на гърба си. Татуировката е красиво мастилена, снимката е перфектно заснета, а посланието универсално. Продължава дебатът дали християните трябва да си правят татуировки. въпреки че аз'м католик, аз'В никакъв случай не съм изключително религиозен, така че за съжаление мога'цитирайте противоположните аргументи тук (нещо за това, че тялото ви е храм и не прави никакви изрезки в плътта ви). Аз го мисля'е творчески начин да запазите любимите или важни стихове на преден план в ума си като постоянно напомняне да живеете най -важните ценности. В крайна сметка това е ваше решение'Ще трябва да си направите сами, но ето няколко примера, които биха могли да ви помогнат да се отклоните в една или друга посока.

Еврейски библейски татуировки

Еврейският е езикът на еврейския народ и е един от официалните езици на Израел, ядрото на Тората (първите пет книги от еврейската Библия) и повечето от останалата част от еврейската Библия. От древни времена иврит е бил наричан Leshon HaKodesh (לשון הקודש), което се превежда като "Светия език." Това е често срещан избор за библейски татуировки. Тази статия ще включва специфичен акцент върху еврейските библейски стихове.

Библейски татуировки на латински

Сега латинският се счита за мъртъв език, но в един момент той беше универсалният език, който се говори в Европа още през първи век. Въпреки че е почти изчезнал от масовото общество, някои християнски духовници все още го говорят свободно и се преподава в университетите. Римокатолическата църква е най-голямата организация, която все още използва латински полуофициално. Някои служби все още се провеждат на латински, особено във Ватикана. Ето една статия, която говори за татуировки и идеи на латински език.

За щастие преводите на библейски стихове на латински са лесни, защото те'всички вече са написани преди векове. Чести преводи на стихове могат да бъдат намерени под снимките.

Библейски стихове на латински

  • Йоан 14: 6 "Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът. Никой не идва при Отца, освен чрез мен"—Dicit ei Iesus ego sum via et veritas et vita nemo venit ad Patrem nisi per me
  • Ефесяни 2: 8 "Защото по благодат сте спасени чрез вяра – и това не е от вас самите, това е Божият дар."—Gratia enim estis salvati per fidem et hoc non ex vobis Dei enim donum est
  • Йоан 10:10 "Крадецът идва само за да открадне, убие и унищожи; Дойдох, за да имат живот и да го имат пълноценно."—Fur non venit nisi ut furetur et mactet et perdat ego veni ut vitam habeant et abundantius habeant
  • Евреи 11: 1 "Сега вярата е сигурна в това, на което се надяваме, и в това, което не виждаме."—Est autem fides sperandorum substantia rerum argumentum non parentum
  • Йоан 8:32 ""Тогава ще узнаете истината и истината ще ви освободи."—Et cognoscetis veritatem et veritas liberabit vos
  • Псалм 130 "От дълбините, от отчаяние"- de profundis

Коментари

Паша на 22 ноември 2016 г .:

Мразя да съм мокро одеяло, но първата татуировка не става'не казвам, "Елохим" но "Елохис" (буквата ס прилича на окончателната ם)

Втората татуировка не'не казвай "Адонай Елохим" но "Яхве Елохим"

Третата татуировка не'не казвай, "баща и син" ама така изглежда "Исус Йехова"

Помислете преди да мастилите.

Алекс на 23 юли 2013 г .:

-И със сигурност съм с теб винаги, до самия край на века. Матей 28:20- Бих искал това като татуировка на латински или иврит, къде мога да преведа ТОЧНО! хаха

марта на 02 ноември 2012 г .:

моля помогнете ми да превеждам" малко дете"в Матей 18: 5 на иврит.

линдатименски на 28 януари 2011 г .:

Как измисляте всички тези спретнати неща за Hubs?

Сейнт Джеймс Аджик на 02 януари 2011 г .:

Моля, помогнете ми да преведа 'ЗАЩИТНИЦИ НА КРЪСТА' на иврит pls?

TattoGuy на 31 декември 2010 г .:

Честита Нова година на най -страхотния писател на татуировки в Hubpages, над 10 милиона гледания, ти си адска дама x

richtwf на 29 декември 2010 г .:

Мисля, че произведенията на изкуството и майсторството са изключителни и мисля, че всеки си е свой. Но лично за мен телата ни са красиви такива, каквито са и не трябва'не е необходимо да ги украсявате по такъв постоянен начин. Ако някой иска да украси, може би къна може да се използва като нея'е само временно.

Съобщенията евентуално могат да служат като постоянно и полезно напомняне на потребителя, но само ако можете физически да го видите. Първата татуировка, която е с красив дизайн и е поставена на гърба, би била извън полезрението на притежателя, а други биха могли да видят това само ако видят човека на плажа може би. На ръката или някъде по -видимо за потребителя ще служи като по -подходящо напомняне.

Интересен център и благодаря за споделянето и спокойствието с вас!

Роза Ела Мортън от Бевърли Хилс, Мичиган на 29 декември 2010 г .:

Мисля, че татуировка'просто привлича нежелано внимание. Веднъж пробих шума си, оставих го да се затвори, защото отначало харесвам вниманието, после започнах да получавам нежелано внимание. Мисля, че татуировка's са за суетни хора, които искат да бъдат различни и да се открояват. По -добре би било скрито татуировка, само за вашия любовник или специален приятел.