Имам тринадесет татуировки, както и няколко пиърсинга и мисля, че те'всички сте много готини.

Намирането на рядка четирилистна детелина е знак за късмет.

Намирането на рядка четирилистна детелина е знак за късмет.

Снимка от Ейми Рийд на Unsplash

Традиционни символи на късмета

Всеки има различна представа за какво'се смята за късметлия. Традиционно символите на късмета и късмета включват:

  • подкови
  • заек's крак
  • числото седем
  • четирилистна детелина
  • диаманти
  • зарове

Късмет номер седем

Там'е малко продължително математическо обяснение защо числото седем има късмет (заедно с числата 1, 3, 9, 13, 15, 21). Обяснението включва теория на числата и цели числа, но има и религиозни последици. Бог създаде небето и Земята за шест дни, а на седмия ден си почина; има седем добродетели (както и седем смъртни греха); и Исус (който е 77 -и по пряка линия от потомци) съветва Петър да прости на някой, който го е прегрешил 70 пъти седем пъти.

Числото 13: Късмет или нещастие?

Числото 13, според същата теория на числата, има късмет или късмет, в зависимост от това кого питате.

  • Тези, които вярват в броя'с късмет основава се на факта, че тримата мъдреци са намерили бебето Исус на 13 -ия му ден от живота, че е имало 13 апостоли и че 13 души са седнали при Исус' Тайната вечеря.
  • Тези, които вярват, че числото 13 е без късмет, обаче бързат да отбележат, че човекът, който предаде Исус, Юда Искариотски, беше 13 -ият човек, който седна на масата в този ден.

Други обяснения сочат факта, че когато група от 13 души е разделена на две, три, четири или шест равни групи, винаги остава един човек. Много хора в Съединените щати приемат тази концепция доста сериозно, демонстрирана от онези, които са суеверни за петък 13 -ти. Понякога дори ще намерите построени сгради "без" 13 -ти етаж, с асансьори и стълби, които вървят директно от етаж 12 до етаж 14.

Подкова с върховете сочещи нагоре (както е показано тук) е късмет; краищата сочещи надолу са лош късмет.

Подкова с върховете сочещи нагоре (както е показано тук) е късмет; краищата сочещи надолу са лош късмет.

Щастливи подкови и заек's Крака

  • Подкови: Подкова, окачена с двата края сочеща нагоре, се предполага, че е късметлия, защото ковачът Сейнт Дънстан веднъж прикова подкова към копитото на Дявола, което му причини изключителна болка. Свети Дънстан щеше да свали обувката само след като накара Дявола да обещае никога да не влиза през вратата, където беше окачена подкова.
  • Заек's Крака: Късметът на заека'кракът е получен от древната афро-американска форма на магия, известна като hoodoo, която гласи, че заекът'левият заден крак е много мощен и полезен чар.

Символи на късмет като татуировки

Висяне на подкова над вратата на вашия дом или носене на заек'крак в джоба или на ключодържателя са всички суеверия, предназначени да гарантират късмет, така че защо да не го издигнете на следващото ниво и вместо това да татуирате символ на късмет по тялото си? Вие'Никога няма да го загубя или загубя и той ще бъде с вас по всяко време, независимо от всичко. Хората, показани по -долу, са направили точно това – взеха елементи, представителни за късмет, и вместо това ги увековечиха върху плътта си.

Галерия с картини Lucky Tattoos

Коментари

luckycharm4me от Сан Франциско на 03 август 2009 г .:

• "Трябва да вярваме в късмета. Защото как иначе можем да обясним успеха на онези, които не постигаме'не харесвам?" –Жан Кокто

Eaglekiwi от -Океания на 18 юни 2009 г .:

Yayyyyy най -накрая някой има късмет около номер 13 !! хаха

Не знаех обаче духовните факти около това число, колко е готино !!

Роден съм на 13 -и и съпругът ми и двамата на 13 май (но и двете от различни страни) …. (той никога няма извинение сега да забрави рождения ми ден) натрупва се!

GreatTattoos Сега от Сан Хосе на 09 октомври 2007 г .:

Още един страхотен център, както винаги. Обичам вида на татуировките за късмет. Обикновено много ярък, пълен с цвят и кой може'не отивам с малко повече късмет. Много харесвам комбинациите от шнур, морска звезда, зарове и карти. Трябва да си взема такъв един от тези дни! Страхотен HUB!

Ренесанс на 08 октомври 2007 г .:

Пазете се от пламтящия заек's крак…