Имам тринадесет татуировки, както и няколко пиърсинга и мисля, че те'всички сте много готини.

Философия/Изкуство & amp; Наука

Философия/чл & Наука

Когато за първи път прочетох Ангели & Демони от Дан Браун, бях изумен от артистичния талант, използван за проектирането на няколко амбиграми, показани в цялата книга. В края, когато амбиграма за "земя, въздух, вода, огън" се разкрива, бях издухан.

Амбиграмата е типографски дизайн, при който дума или фраза имат значение, независимо дали's гледано от дясната страна нагоре или с главата надолу. Това може да бъде една и съща дума, прочетена по един или друг начин, или може да бъде една дума от дясната страна нагоре и напълно различна дума с главата надолу. Има много различни видове амбиграми (ротационни, триизмерни, промяна на възприятието и дори многоезични, които могат да се четат по един начин на един език и по друг начин на различен език).

Как точно се създават амбиграмите е далеч от моето разбиране. Аз'Сигурен съм, че включва блясък и/или някаква компютърна програма. Всичко, което наистина знам е, че изглеждат страхотно и са се превърнали в много популярен дизайн на татуировки през последните години. Знам също, че рапърът Талиб Квели споменава концепцията в една от песните си, където пее, "Обърнете играта с главата надолу като амбиграма." Наистина не би трябвало'не се нуждаят от доказателства за тяхната великолепие извън това!

Амбиграми с огледално изображение: Същата дума се чете и по двата начина

Амбиграмите с огледални изображения са дизайни, които могат да се четат, когато се отразяват в огледало-те се четат като една и съща дума или фраза, така или иначе да я погледнете.

Амбиграми от стъклени врати: различни думи различни начини

Вариант на огледални изображения са "стъклена врата" амбиграми, дизайни, които образуват различни думи или фрази в зависимост от посоката, в която са насочени'прегледан отново. Те получават този термин, защото могат да бъдат отпечатани на стъклена врата, за да се четат по различен начин при влизане или излизане.

Верижни амбиграми

Верижна амбиграма е дизайн, при който думите са свързани помежду си, обикновено под формата на кръг. Буквите често се припокриват, така че една дума ще започне по средата на другата дума. Аз'виждал съм този вид татуировка, правена предимно с хора'имената, въпреки че аз'Сигурен съм, че съществуват и други начини. Симетрията е от съществено значение, когато си направите татуировка с верижна амбиграма.

Получаването на дизайн на амбиграма е лесно – там'има много уебсайтове, отговарящи на тези нужди. Ключът е да се намери добър, солиден художник на татуировки (подчертавам думата художник), който може да го изпълни. Разстоянието и размерът са ключови, за да сте сигурни, че татуировката се чете перфектно и е лесна за очите, когато се гледа в двете посоки. Попаднах на много татуировки с амбиграма, докато изследвах информация за тази статия и много от тях накараха очите ми да изгорят. Определено ви насърчавам да положите усилия да намерите някой, който може да създаде татуировка, която хората всъщност могат да четат.

Коментари

Елисей на 10 август 2011 г .:

имам "любов омраза" татуировка ambigram на крака ми & получих много комплименти за това … Просто още една идея.

татуировка уау на 30 април 2011 г .:

това е толкова отварящо очите, че го обичам. видях същото на моя url. готино

Татуировка на 19 април 2011 г .:

http://www.greattattoos.net/

диогени от Великобритания и Мексико на 30 март 2011 г .:

Така, Google те обича! Не бях't дори на hubpages и те избраха бързо с латински фрази.

Тук'е един "Ubi bene ibi patria" "Там, където човек се чувства добре, има такъв'държава"

Боб, аз мисля'Ще ви следя, тъй като намерих вашия сайт толкова случайно.

Кати Неружен от Edge of Reality and Known Space на 15 март 2011 г .:

Каква невероятна татуировка оптична илюзия. Това е страхотно. Благодаря ти.

TattoGuy на 04 март 2011 г .:

Определено беше страхотно, със сигурност Джаклин'винаги си заслужава чакането в един от вашите татуировки. Наздраве за друга красавица, насладете се на уикенда !

Тифани от Springbrook, AB на 03 март 2011 г .:

Това беше страхотно! Всъщност никога не съм мислил да си направя татуировка на амбиграма. Мисля, че определено ще трябва да направя един от следващите си'е един. 🙂