Ричард Хейл е ентусиаст на татуировките, който изучава и изследва символиката на татуировката, значенията и историята.

стингрей-татуировки-и-дизайн-скат-татуировка-значения-племенни-скат-татуировки-и

jl071077 чрез Flickr

Подобно на други татуировки на животни, скатът може да носи символично значение за тези, които го имат. Това е популярен избор в полинезийската култура, но това е така'не се счита за основен избор.

Най -популярните дизайни на скатове са направени като племенни татуировки. Някой може да помисли за такава татуировка, ако смята, че споделят черти или имат специална връзка със скатовете.

Скатът е специално същество и е отличен при лов и надхитряване на други ловци. Може да се скрие в подводните пясъци (главно от акули) – покрива се с пясък и лежи неподвижно. Поради способността си да се крие, скатът може да бъде символ на хитрост или защита.

Като дизайн, скатът може да се адаптира към всеки цвят, размер или стойка. Малките може да имат малко детайли, но когато са направени добре, те все още могат да бъдат зашеметяващ дизайн. Колкото по -голям е скатът, толкова по -добре.

Повечето татуировки на скат изобразяват самия скат без фон. Лично аз мисля, че синьото и черното мастило изглеждат добре заедно със светлите нюанси на синьото. Тази комбинация наистина изключва черното мастило, така че предпочитам малко светлосиньо засенчване.

Татуировки на племенни скатове

Stingray Tattoo Значения

Не забравяйте, че в крайна сметка вашата татуировка представлява това, което искате. Казвайки това, по -долу са някои общи значения на татуировката на скат.

 • Емоция
 • Защита
 • Адаптация
 • Умност
 • Грациозност
 • Мир
 • Приятелство
 • Чувствителност
 • Опасност
 • Токсичност
 • Ловкост
 • Скорост
 • Стелт

Дизайн и вариации

 • Както прочетохте по -горе, племенните скатове са една от най -популярните опции, но те също могат да бъдат изобразени в по -реалистичен или карикатурен стил.
 • Тази татуировка може да има фон, който включва вода, костенурки, мехурчета, морски звезди, октоподи, риби, акули, делфини, водорасли, растения или корали, но скатът обикновено се изобразява сам.
 • Татуировките на скат обикновено се правят с черно и сиво мастило, с подходящо засенчване, за да изглежда съществото триизмерно.
 • Някои могат да покажат скат с отровната си бод. Виждал съм дизайни, които показват, че скатът пронизва сърце, което може да бъде нещо, което трябва да се има предвид.
 • Скатите също могат да бъдат на фона на по -голяма татуировка.

Преди да се махнете

Има няколко неща, които трябва да запомните, преди да се татуирате. Точно както сте сега, не забравяйте да отделите време, за да направите своето проучване. Уверете се, че напълно разбирате какво представлява вашата татуировка. Дон'не бързайте да се подписвате! Ако не сте напълно сигурни, не'не го получавам! Ако ти'ако се замислите, дайте му повече време. Тези, които бързат да се татуират, обикновено съжаляват за решението си по -късно. Не разбираш'не искам да направя тази грешка. Отделете време, направете проучване и се уверете, че сте напълно сигурни в избора си.

Stingray Tattoo Designs

© 2012 Ричард Рики Хейл

Коментари

Ssarahh на 08 юли 2019 г .:

Добре, първо това са манта лъчи. Болен съм и уморен от хора, които наричат ​​татуировките си скатове, когато са наблизо'T

андрес на 24 април 2013 г .:

манта лъчи…

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 11 август 2012 г .:

Благодаря на всички за коментарите.

Майкъл Филдър от Северна Централна Западна Вирджиния, където расте зелената трева … на 10 август 2012 г .:

Друг!

Като дете, на 13, започнах да се гмуркам в Червено море, когато се преместихме в Джеда в Саудитска Арабия. При едно от първите ми гмуркания видяхме няколко от тези малки момчета и бях очарован от тях. Аз'виждал съм ги с размери 9 или 10 инча (размах на крилата) и Манта'е с 8 фута! Те са чиста поезия в движение във водата.

Благодаря,

Майкъл

Циганка Роуз Лий от Дейтона Бийч, Флорида на 09 август 2012 г .:

Тези са страхотни. Интересно.

Рубин Жан Ришерт от Южен Илинойс на 08 август 2012 г .:

Харесва ми историята, която сте включили с татуировките на скат, уникална и цветна..

BeyondMax от Сидни, Австралия на 08 август 2012 г .:

Те са толкова прекрасни, просто невероятни!

Живот в процес на изграждане от Neverland на 07 август 2012 г .:

Невероятен дизайн на скатове. Прекрасно и креативно

Индия Арнолд от Северна, Калифорния на 07 август 2012 г .:

Някои от тези татуировки на скат са просто невероятни за гледане. Страхотна информация за тези, които искат да добавят уникална татуировка към бодиарта си!

Наздраве ~

Карли Съленс от Сейнт Луис, Мисури на 07 август 2012 г .:

Още една прекрасна идея за татуировка. Винаги обичам символиката, която прилагате в тези центрове. Това ви поставя разрез над останалите по отношение на изображенията на татуировки. Гласуваха и споделиха!