Ричард Хейл е ентусиаст на татуировките, който изучава и изследва символиката на татуировката, значенията и историята.

орхидеи-татуировки-и-значения-орхидеи-татуировки-дизайни-и-идеи

Татуировките с орхидеи са много популярни сред жените и случайните мъже. За тези, които я носят като боди арт, орхидеята е много значима и силно символична. Тъй като орхидеите се предлагат в много форми, цветове и размери, дизайнът на татуировките е много гъвкав и може да бъде мастилен почти навсякъде по тялото.

Прочетете, за да научите повече за символиката около това великолепно цвете и да разгледате галерия от няколко различни дизайна на татуировки на орхидеи. Дано, ти'ще мога да намеря идеи и вдъхновение за следващата си татуировка

орхидеи-татуировки-и-значения-орхидеи-татуировки-дизайни-и-идеи

Какво е орхидея?

Орхидеите са едно от най -големите семейства цветя на земята, с името на почти 27 000 вида. Това широко разпространено цвете може да се намери почти навсякъде по земята, от тропиците до Северния полярен кръг. В резултат на това тези красиви цветя имат специално значение за много различни култури по света и по -специално за много източноазиатски култури.

От близо 28 000 вида орхидеи, орхидеите Cymbidium, Dendrobium и Vanilla са най -популярни. Въпреки че расте в дивата природа, това е много скъпо цвете, ако го искате в собствения си дом. И въпреки цената, орхидеята е едно от най -популярните домакински растения до мирната лилия.

Символизъм на орхидеите и културно значение

Орхидеята обикновено се свързва с човешката сексуалност, отчасти поради приликата на цветето с мъжката и женската сексуална анатомия. Древногръцката дума „orxhis“ се превежда днес като „тестис“. Група орхидеи се нарича не букет, а „сатирион“ и представлява женската анатомия, репродукция и плодовитост. Гърците също наричат ​​орхидеята „Цвете на великолепието“.

В продължение на хиляди години различни култури са използвали орхидеята за различни цели. На места като Китай, Африка, Германия и Египет орхидеята се смяташе за любовна отвара и афродизиак. Много източноазиатски култури оценяват орхидеята като символ на нещо ценно и рядко. Смята се, че ацтеките са пили ванилова орхидея с шоколад, за да им дадат сила и сила.

Някои култури смятат, че орхидеята може да определи пола на децата си. Смятало се е, че ако бащата изяде цветето, то ще гарантира мъжко дете, докато ако жената изяде цветето, то ще гарантира женско дете. Това е един от многото примери за сексуалната символика на цветето и близките му връзки с плодовитостта.

Орхидеята придобива произволен брой значения в зависимост от конкретното място и време. По -долу са някои от многото значения, които са свързани с цветето.

 • Красота
 • Усъвършенстване
 • Сила
 • Размножаване
 • Плодовитост
 • Смърт
 • Мъжественост
 • Лукс
 • Роялти
 • Хармония
 • Елегантност
 • Невинност
 • Чистота
 • Надежда
 • Редки
 • Скъпоценни
 • Деликатес
 • Мистерия

Татуировки с орхидеи за мъже и жени

За жените орхидеята най -често представлява идеята за a "рядка и деликатна красота." Във викторианска Англия мъжете често дават орхидеи като подарък на жени, които преследват романтично. Много жени вярват, че татуировката с орхидея е чудесен начин да представят тяхната красота и женственост; те изглеждат страхотно на всяка жена, особено с тен или тъмен тен.

Мъжете обикновено са склонни към значението на "сила" и "очарование" когато обсъждат тяхното. Някои мъже наистина избират да получат живите цветове, но повечето мъже ще изберат обикновен черен цвят или голи очертания.

Къде да си направите татуировка на орхидея по тялото си

Тъй като има толкова много видове, можете да го получите в най -различни цветове, като червено, розово, синьо, оранжево и жълто, за да назовем само няколко. Майсторите на татуировки могат да направят свой собствен обрат и да създадат някои много уникални дизайни. Не забравяйте да проучите всички възможни дизайни и не забравяйте да отделите време. Би било добра идея да проучите няколко различни художници за татуировки във вашия район и да прочетете отзиви за тях, когато има такива.

Татуировките с орхидеи обикновено са по -големи от повечето дизайни, особено ако включите цялото растение. Някои хора предпочитат да цъфтят орхидеи, а не цялото растение. И така, къде ще си направите татуировка на орхидеята, зависи от това колко от цветето искате да покажете.

Дизайн и вдъхновение на татуировки с орхидеи

Коментари

Кори на 11 април 2019 г .:

Мъжете си правят тази татуировка, защото това е цветът/лентата/символът за рак на тестисите. Оцелелите като мен получават тези татуировки като символ на битката. Операцията за отстраняване на тумор на тестисите се нарича орхиектомия, тъй като формата на цветните венчелистчета наподобява тази на тестиса.

Джен на 22 март 2016 г .:

Най -добрият ми приятел от детството наскоро почина от ръцете на своя (също починал) съпруг. С това казано, Орхидеите бяха нейното любимо цвете и сега се превръщат в едно от моите. Съпругът ми ми купи лилав в Лий'спомен и всеки път, когато го гледам, се опитвам да намеря начин да взема такъв невероятен вид и да създам невероятно произведение на изкуството, използвайки орхидеята като надпис Лий'името на телето ми. Всички идеи и предложения са високо оценени. Благодаря за отделеното време и се надявам тази публикация да има смисъл и да не стане'не звучи глупаво TIA

Алоха на 17 април 2015 г .:

Много полезно: )

Сидни на 02 октомври 2014 г .:

Уау толкова информативно! Нямах представа, че зад орхидеята има толкова много значение. Аз'ще направя първата си татуировка този уикенд и включвам орхидея в татуировка на роза. Ще има черна роза заради хората, които загубих. Благодаря ви, че включихте толкова много значение в тази статия!

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 09 февруари 2012 г .:

*Циганка, много благодаря за поредното посещение, скъпи приятелю. Приятно прекарване.

*Франк, винаги се радвам да те видя приятелю. Бих се съгласил. Мъжете обикновено не добавят цвят и са част от друга татуировка в повечето случаи.

*Дона, много благодаря, че споделихте моите статии. Винаги помага, разбира се, но е нещо любезно да се направи, така че благодаря.

*Writer20, оценявам вашето време и коментирам скъпи. Винаги съм искал да ги имам, но никога не го направих.

*AE, радвам се да те видя Руби. Благодаря, че дойдохте и приятен ден.

Рубин Жан Ришерт от Южен Илинойс на 07 февруари 2012 г .:

Обичам орхидеи. Тези са красиви…

Джойс Харагсим от Южна Невада на 07 февруари 2012 г .:

Отглеждах орхидеи, когато живеех в град на плажа и ги обичах.

Ако трябваше да си направя татуировка или орхидея, това би било, Джойс.

Дона Космато от САЩ на 07 февруари 2012 г .:

Нямах представа, че има толкова много сортове орхидеи, но обичам тези цветя! Вашите статии винаги са толкова информативни и визуални, че са наслада за сетивата. Закачен и споделен 🙂

Франк Атанасио от Шелтън на 07 февруари 2012 г .:

предназначени за двата пола? текстописецът обичам стиловете, но те изглеждат прекалено меки за мъжете, нали? Не?

Циганка Роуз Лий от Дейтона Бийч, Флорида на 07 февруари 2012 г .:

Сега орхидеите са цветя, които много харесвам!