Raye има много модификации на тялото, SFSI обучение, бивши CFR-D кредити и десетилетие като BellaOnline'редактор по боди арт под колана си.

Татуировки на хавайски руни

Подобно на много други култури от полинезийски произход, местните хавайци практикували татуиране. Най -силно татуираните членове на племето биха били кралското семейство, последвано от други дворцови служители и лица, които са били в кралското семейство по брак.

Дизайнът беше монохромен, татуиран в черно срещу кафява кожа. Моделите и оформлението бяха силно геометрични и имаше много форми и символи, които представляват естествения островен свят: камъни, вълни, риби, акули, костенурки, дъжд, слънце, птици.

Татуировките традиционно се създават с помощта на инструмент, подобен на заточен гребло, за набождане на дизайните. Инструментът за татуировка ще бъде ударен от друга пръчка, за да направи пробивите. Асистентите помогнаха, като разтегнаха кожата за татуировката и изтриха кръвта.

За хавайското татуиране

 • PBS Skin Stories

  В началото Кеоне Нунес не се интересуваше от татуиране, но знаеше много за своята хавайска култура. Когато се включи в татуирането, той знаеше повече от повечето за традиционните дизайни.

 • Боди арт – хавайско и полинезийско татуиране

  Кралица Камамалу е нанесла татуировка на езика си като израз на дълбоката си скръб, когато свекърва й почина през 1820-те години. Мисионерът Уилям Елис наблюдаваше процедурата, коментирайки кралицата, че сигурно изпитва голяма болка.

Рей's Татуировки на руни

Моите дизайни на татуировки идват от набор от камъни от хавайски руни, направени от моя приятел, който живее на Оаху. Тя е получила дизайните от човек, който е създал цял хавайски оракул, правейки съвременна графика на руни, базирана на древни хавайски петроглифи от цялата поредица от острови. Те изследваха древни роли (свещен старец, господар), включиха животински тотеми (акула, костенурка, бухал) и други понятия (елементите, играта, молитвата). Но с всичките си бележки тя не го прави'няма името на човека, който е измислил всички тези дизайни и може'и не го помня.

Правех четене с набора от камъни и карти, които тя направи, когато аз "трион" идеята ми за татуировка беше много ясна и знаех, че това е просто нещо за следващото ми парче мастило. Говорих с приятелка, която беше местна на острова и която можеше да препоръча магазин (тя знаеше, че няколко трябва да бъдат напълно избягвани!) И исках да дойда и за следващото си парче мастило.

Жена художник на име Алекс в Odyssey Tattoo във Wahiawa ми направи татуировката. Тя проследи дизайните, които донесох, за да направя временни шаблони и ги нанесе върху кожата си. След като се разбрахме за разположението, тя ги татуира. Първо беше направено очертанието на всички символи, след това тя се върна и ги попълни, за да бъдат плътни. Като цяло целият процес отне около четиридесет и пет минути от началото до края.

Намиране на хавайски дизайни

 • Хавайски петроглифи

  Чести теми на хавайските петроглифи са канута, гребла и платна; антропоморфи с фигура и плътно тяло, семейни групи; свръхестествени същества с рога, птичи глави или крила.

Преди да си направите хавайска татуировка…

 • Помислете за времето си във водата: Новите татуировки трябва да се пазят от вода. Ще трябва да избягвате плуване в океана и накисване в басейни или горещи вани за една до две седмици, или докато кожата напълно заздравее и всички струпвания са готови.
 • Помислете за времето си на слънце: Враг номер едно на татуировките, нови и стари, е слънцето: кара ги да избледняват на цвят и дори ще ги замъгли меко с течение на времето. И когато повърхността на татуировката е все още отворена, вие спечелихте'не искам да поставям слънцезащитен крем върху него, тъй като той може да съдържа много химикали, които ще раздразнят зарастващата рана на кожата. Най -често най -доброто нещо, което можете да направите на почивка на плажа, НЕ е да се татуирате.
 • Ако магазин или художник ще прави само дизайни от стените си и няма да ви нарисува нещо, отидете да намерите ново студио за татуировки: Ако наистина искате произведение на изкуството, с което можете да се радвате цял живот, вземете нещо оригинално от художник, а не от драскач, който знае само как да копира това, което е нарисувал някой друг.

Коментари

Raye (автор) от Сиатъл, Вашингтон на 28 юни 2012 г .:

Момиче с торта, просто изберете дизайн, който ви харесва и след това го поставете върху вашата торта…

Момиче с торта на 28 юни 2012 г .:

Здравей аз'аз съм пекар и искам да направя торта за сърф, но искам да използвам хубав дизайн на татуировка за границата около тортата всякакви предложения?

kellz цял ден на 20 октомври 2011 г .:

Те се опитват да ви изтръгнат от цените, които излизат от туристическите райони и са добър човек'Ще се опитам да си взема парите по един или друг начин, като всичко е такса

TattooKitty от Хавай на 25 септември 2011 г .:

Като жител на Хавай'приятно е да се види културата'исторически произход на изкуството на татуировка, оживено чрез hubpages! Страхотни връзки! Благодаря за страхотната информация и ресурси!

Аз'Предлагам да проверите Skin Deep Tattoo, ако го направите'сте на Големия остров!

Sue826 от Албакърки на 31 август 2011 г .:

Добър хъб – интересно.

хелистоназия88 на 06 август 2011 г .:

да, много хубави татуировки на хъб … много ми харесва

lisbontraveler от Лисабон на 16 декември 2010 г .:

като татуировки .. пак хубав хъб 🙂

Декарт от голямата прерия на 05 декември 2010 г .:

Страхотен център, харесва ми списъкът с магазини за татуировки на Хаваите.

Джо от Пенсилвания, САЩ на 24 август 2010 г .:

Обичам простотата на хавайските/природни дизайни. Мисля също, че изглеждат по -хубави на по -тъмна кожа.

Zac828 от Англия на 11 май 2010 г .:

Страхотен център Relache, I'Мислех да си взема друг и търсех някакво вдъхновение, може би съм го намерил.

billyaustindillon на 17 април 2010 г .:

Вижте MMA Legend Kimo's Hawaiian Tattoos – истинската сделка. Хубав хъб

cr8ve1 на 08 януари 2010 г .:

relache ….. Направихте ме наистина СЪСТОЯНА с тази статия, но ми хареса !! Благодаря, че споделихте това!!

Лок Реборн от Арлингтън, Тексас на 29 декември 2009 г .:

Страхотна информация!

keniasearch на 27 октомври 2009 г .:

Това е готин хъб. Темата за боди арт измина дълъг път и в днешно време имаме много различни видове татуировки с всякакви форми и размери. Добър ресурс за хавайски татуировки.

Джоани Рупъл от Тексас на 05 август 2009 г .:

Видях кратко парче от Discovery канал за местни татуировки и открих, че целият процес е завладяващ. Все още изглеждаше, че старомодният начин ще боли малко.

Секси джонтинг от Индия на 04 август 2009 г .:

Уау …. relache …. много хубав център на татуировките…..