Ричард Хейл е ентусиаст на татуировките, който изучава и изследва символиката на татуировката, значенията и историята.

Dove Tattoos: История, значение и & amp; Дизайн

Татуировки на гълъб: история, значение, & Дизайн

Татуировката на гълъба

Въпреки че татуировката на гълъб не е мейнстрийм, тя е много популярна татуировка, носена както от мъже, така и от жени. Тези дизайни могат да изобразяват гълъба сам или с различни думи или символи. Татуировка на гълъб може да бъде проста или сложна, малка или голяма и по този начин може да се побере почти навсякъде по тялото.

В тази статия ще разгледаме многото значения и дизайн на татуировки на гълъб. Ние'Включих и много снимки и се надявам, че ще успеете да намерите идеи и вдъхновение за следващата си татуировка.

гълъб-татуировки-и-значения-гълъб-татуировка-дизайн-и-идеи

beybel72: Използва се с разрешение

Тя живееше сред непроходимите пътища до изворите на гълъб, прислужница, която нямаше кой да хвали и много малко да обича

– Уилям Уордсуърт

гълъб-татуировки-и-значения-гълъб-татуировка-дизайн-и-идеи

Кристофър Майърс, Sugoi Photography, LLC: Използва се с разрешение

Историята на символа на гълъба

Гълъбът се нарежда като един от най-известните символи по света, универсално представящ мира и любовта. Поради широкото признание на символа, тези татуировки са популярни по целия свят.

Гълъбът въплъщава различни положителни значения.

  • Трайна любов: Тъй като гълъбите се чифтосват с един партньор през целия си живот и също така се грижат заедно за малките си, те представляват постоянна любов и преданост. Връзката между чифтосаната двойка е доживотно, трайно и вярно партньорство.
  • Митологично значение: Гълъбът се споменава и в гръцката и римската митология: за гръцката богиня Афродита, богинята на любовта и плодородието, се казва, че се вози в колесница, носена от гълъби. Нейните седем дъщери (известни като Плеядите) се наричат ​​като стадо гълъби в гръцката митология. В ацтекската митология гълъбът представлява Xochiquetzal, богинята на любовта, и се смята, че е майката на цялото човечество. Гълъбът също има символични асоциации за коренните американци: Някои племена вярват, че духовете на мъртвите се трансформират в гълъби. Някои американски индианци може да използват татуировката на гълъб, за да представят тази асоциация.
  • Мир и хармония: От ранното християнство гълъбът, който държи маслинова клонка в човката си, представлява символ на мир. По ирония на съдбата, образът на гълъб, държащ граната, също стана доста популярен.
  • Светия Дух: Гълъбът обикновено се свързва с Исус и християнството. Много примери за християнско изкуство изобразяват Исус, придружен от стадо гълъби. Гълъбите често се споменават в Библията, например в историята за Ной's Ковчег. Преди големия потоп Бог заповяда на Ной да построи ковчег за него и семейството му и да събере всички животни по двойки, един мъж и една жена. Тогава Бог наводни земята и всичко беше унищожено. След няколко седмици в морето, Ной изпрати гълъб и гарван, за да търсят признаци на сушата. Когато гълъбът се върна с маслинов клон в човката си, това беше знак, че животът ще започне отначало.
  • Пратеникът: Има много истории за гълъба, който носи послания, понякога послания от Бог, понякога любовни писма. Гълъбът обикновено се тълкува като знак за любов, победа, мир или Бог's воля.
  • Ново начало: Както в Ной'Историята на гълъба може да представлява ново начало или ново начало и това е значението, приписвано на много татуировки на гълъби. Много от нас биха искали да забравят миналото и да започнат отначало: Татуировката на гълъб може да се използва за представяне на тази възможност.
  • Победа или успех: Споменатото по -горе маслиново клонче, което често се вижда при гълъба'ноктите, също могат да представляват победа или успех. Някои смятат, че тази татуировка представлява успех в една връзка, но може да се отнася и до победа в други аспекти на една's живота.
  • Семейство: Същото качество на вярна, непоколебима любов, която гълъбът дава на половинката си, може да обхване и семейството му. Както бе споменато по -горе, мъжкият и женският гълъб се грижат заедно за малките си. Ако търсите татуировка, която представлява вашия ангажимент към вашето семейство и деца, гълъбите са перфектният избор.

Разбира се, вашата татуировка на гълъб може да представлява каквото искате.

гълъб-татуировки-и-значения-гълъб-татуировка-дизайн-и-идеи

Хулио R чрез Flickr: Използва се с разрешение

Ако обичате някого, освободете го. Ако се върнат, те'твой е; ако не го направят't те никога не са били.

– Ричард Бах

Значенията на татуировката „Гълъб“

Що се отнася до татуировката на гълъб, има множество различни символични значения, но разбира се човекът, който има татуировка, проектира своето собствено значение.

Любов

Прераждане

Преданост

Хармония

Нов старт / ново начало

Верност

Семейство

Спокойствие

всеотдайност

Моногамия

Победа

Християнство / Исус

Свързване

Надежда

Красота

Партньорство

Свобода

Радост

Успех

Свободен дух

Съобщение отгоре

Спомням си, когато се преместих във вас, и светият гълъб, който тя се движеше, и всеки един дъх, който издишахме, беше алилуя.

– Леонард Коен

Dove Tattoo: Символизъм и дизайн

Както можете да видите, има различни значения, свързани с татуировката на гълъб. Най -често срещаните му значения са любов и семейство. Двойките често избират татуировка на гълъб, за да символизират любовта им. Децата или родителите могат да изберат татуировка на гълъб, за да символизират силата на семейната им връзка. Често това значение се подчертава с банер или лента с думата "мамо," "татко," или "семейство" с мастило вътре или имената на вашите близки.

За християните, които си правят татуировки, гълъбът е смислен вариант. Тези татуировки могат да показват гълъб с кръст, Исус или други символи или фигури, свързани с Библията.

Най -често татуировката на гълъб представлява любовта и може да бъде проектирана по различни начини, за да подчертае това значение – мастилени сърца, диаманти или два гълъба, например.

Две от най -добрите причини за избора на татуировка на гълъб е, че тя може да се носи от мъже и жени и да бъде проектирана в различни размери. Можете да получите малък гълъб над палеца си или голям гълъб, покриващ гърба ви.

Не забравяйте, че не забравяйте да разгледате различни дизайни на татуировки на гълъб, преди да направите своя избор. Има хиляди различни стилове, дизайни и значения на татуировки, от които да избирате. Ако не'не мислите, че татуировката на гълъб е подходяща за вас, не забравяйте да проверите още татуировки в линковете по -долу. Благодаря за посещението.

Спускащият се гълъб разчупва въздуха

С пламък на нажежен ужас

За което декларират езиците

Единственото освобождаване от греха и грешката.

– TS Eliot

Dove Tattoo: Персонализиран дизайн и значение

Много хора, както мъже, така и жени, могат да намерят смисъл в татуировката на гълъб. Ако е възможно, в допълнение към многото договорени значения I'споменах, обичам да се уверя, че моите татуировки отразяват моя собствен опит и тълкувания, за да ги направя по -смислени. Правя това, като добавям символи и елементи, които имат значение за мен. Добре е да изберете татуировка, само защото ви харесва как изглежда, но аз самият търся татуировка, която има смисъл в живота ми, душата ми и сърцето ми. Че'е как да се уверя, че си правя татуировка, че аз'ще обичам завинаги.

Както аз'казах, гълъбът може да бъде оформен по много начини. Виждате много гълъб татуировки със сърца и работи чудесно с кръста или молещите се ръце. Какво друго, освен обичайното? Използвайте въображението си, за да измислите нещо, което има уникално значение за вас.

Ако сте намерили своя път към тази статия, вероятно сте вие'се интересувате от татуировка на гълъб. Преди да се подпишете, ви призовавам да проучите задълбочено какъв гълъб искате. Предпочитам анимационния стил или абстрактния дизайн, а не гълъб с пълни подробности, но може да не се съгласите. Каквото и да решите, предлагам да включите аспекти, които имат значение за вас. Познавам наскоро някой, който избира две бебешки гълъби, които да символизират нейните деца; че'е чудесен избор. Познавам човек, който е избрал един, който да символизира неговите минали трудности и настоящ успех: това имаше смисъл. Ето как намирате собствения си смисъл в татуировката.

Само не забравяйте, че само защото татуировката обикновено представлява едно нещо'не означава, че може'не представлява нещо различно за вас. В крайна сметка вашата татуировка представлява това, което искате и никой не може да ви каже по различен начин.

Проектирайте внимателно татуировката си. Там'няма нищо по -лошо от това да си направиш татуировка, за която съжаляваш. Ако ти'ще носиш татуировка завинаги, по -добре се увери'е правилният.

И все пак ще се чуе самата Любов, макар и дълго отлагана, макар и дълго отлагана: О'Съвременните отпадъци гълъб е вихрил: Музиката е Любов в търсене на дума.

– Сидни Лание

О, да имах крила като гълъб! защото тогава щях да избягам и да си почина.

– Библията

© 2012 Ричард Рики Хейл

Коментари

[email protected] на 06 март 2018 г .:

Очаквам с нетърпение да си направя татуировка. Нямам търпение да си взема. Баща ми получи такъв, когато беше във флота. Благодаря на всички. Баба ми трябваше да лъже за възрастта му и тя така, когато се върна

Тамара на 11 ноември 2017 г .:

Имам три гълъба на гърба си, които представляват майка ми, баба ми в мой много скъп приятел Богат, сега те са моите ангели

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 12 февруари 2012 г .:

Хип, благодаря, че отделихте време да се отбиете. Благодаря ти за милите думи. Опитвам се да покажа изкуството и историята освен само татуировката. Това означава много от толкова надарен писател Hyp.

Бренда Барнс от разбития от Америка, но все пак красив на 07 февруари 2012 г .:

Номер три ми е любим. Вие правите толкова голямо проучване на вашите татуировки. Те винаги са просто красиви, но и информативни. Имате страхотен подарък за този текстописец.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 07 февруари 2012 г .:

*Writer20, благодаря ви, че дойдохте. Базирам се на татуировки, но също така се опитвам да вляза в символиката и историята, но благодаря Джойс.

*Циганка, благодаря, че дойде. Това е добър въпрос. Въз основа на символиката бих казал, че го правят, въпреки че се досещам.

*Prasetio, оценявам посещението. Страхотен избор за татуировка за любов, женственост. Радвам се, че ви хареса и се погрижете.

*Lucid, благодаря, че отделихте време да се отбиете и разгледате тази статия.

*Alocsin, винаги се радвам да те видя. Гълъбът е чудесен символ на много неща, чудесен и за сладка татуировка.

*Франк, винаги е удоволствие. Оценявам всяко посещение Франк. Внимавай приятелю.

*AE, винаги ще избирате най -добрите дизайни. Ще трябва да ви намерим уникален за вас и да го направим 🙂

*Sofs, твоят друг, който се нуждае от такъв 🙂 Може би някой ден ще те намерим. Пази се.

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 07 февруари 2012 г .:

*HBN, много ти благодаря, че дойде. Радвам се, че им се наслаждавате. Опитвам се да им дам по -широк аспект, повече от просто татуировки. Най-добри пожелания.

Софи на 06 февруари 2012 г .:

Гълъбът е символ на надеждата и какъв хубав център е това … вие наистина сте много убедителни … Не, аз все още няма да го взема .. хаха 🙂 Приятен ден! Бог да благослови!

Рубин Жан Ришерт от Южен Илинойс на 05 февруари 2012 г .:

Тези са наистина красиви. Аз особено. като гълъба с червеното сърце..Благодаря ти Рики..

Франк Атанасио от Шелтън на 05 февруари 2012 г .:

Трябваше да взема дневната си доза от thelyricwriter'татуировки .. отново и страхотно 🙂 Франк

Аурелио Локсин от Ориндж Каунти, Калифорния на 05 февруари 2012 г .:

Знаех някои от значенията на този символ, но вие посочихте още няколко. Гласуване за това “Красиво и красиво”.

Дейвид Кук от предградията Филаделфия на 04 февруари 2012 г .:

Много приятно използване на прост цвят. Добавя 3D ефект.

prasetio30 от Маланг-Индонезия на 04 февруари 2012 г .:

Гълъбът е сладка птица. Че'добра идея е да използвате гълъб като вдъхновение в татуировката. Наистина се наслаждавам на всички снимки тук. Браво и оценено!

Prasetio

Циганка Роуз Лий от Дейтона Бийч, Флорида на 04 февруари 2012 г .:

Гласувано и красиво. Чудя се – имат ли гълъби и гълъби нещо общо?

Джойс Харагсим от Южна Невада на 04 февруари 2012 г .:

Гълъбите са толкова мирна птица. Сега ме карате да се чудя защо изтривам вашите хъбове, защото всички те са за татуировка'с. Гласувайте и страхотно приятелю, Джойс

Гейл Соботкин от Южна Каролина на 04 февруари 2012 г .:

Очарователен център за значението на татуировки на гълъб с много красиви снимки. Винаги се радвам да чета твоите татуировки, защото покриваш символиката с толкова големи детайли. Гласуваха навсякъде, освен за смешно.