Ричард Хейл е ентусиаст на татуировките, който изучава и изследва символиката на татуировката, значенията и историята.

Дизайн на татуировки с меч или кама

Мечът е един от най-старите и най-известни символи в света. Мечовете съществуват от хиляди години, почти колкото хората. Те винаги са били много популярни като татуировки, особено в азиатските култури, където мечовете играят жизненоважна роля в културната история. Той е бил дългогодишен символ на воини, рицари, нинджи и самураи.

Мечовете се предлагат в различни размери, форми и цветове, както и тези татуировки. Възможностите за дизайн са безкрайни. Вие и вашият татуист трябва да можете да създадете уникален дизайн, идеално подходящ за вашата личност.

Други символи за използване в тези татуировки

Мечът често е придружен от други елементи като крила, сърца и пламъци.

 • Татуировката с меч и сърце често изобразява меч, пронизващ сърцето. Обикновено това е представяне на разбито сърце, загубена любов или предателство. Или мечът може да е мастилен пред или до сърцето, представляващ защита или смелост на сърцето.
 • Дизайнът с меч и крило също е много популярен и може да се използва за символизиране на способността да се издигне над опасността или защита от вашия ангел пазител.
 • Пламъците върху или около острието често представляват християнството и чистотата.

Значения на татуировка на меч

Някои значения зависят от други символи, които са изобразени с меча, но ето няколко асоциации:

 • Справедливост
 • Сила
 • Смелост
 • Кураж
 • Чест
 • Доблест
 • Мощност
 • Знание
 • Благородство
 • Опасност
 • Свобода
 • Свобода

Не забравяйте, че в крайна сметка вашата татуировка с меч символизира това, което искате. Значението също зависи от това с какво украсявате татуировката си с меч, като бижута, цветя, панделки или думи.

 • Мечът се счита за военна емблема. Обикновено срещате татуировки с мечове, които са изобразени да представят смелост и смелост в битка сред войниците.
 • Може да се свърже и с християнството. Някои дори смятат меча за символ на Христос, а мечовете -близнаци често са с мастило като разпятие.
 • Вие'Ще ги видя и със змии и дракони, които се увиват около острието. И двете същества могат да представляват защита и също така придават на меча свиреп вид.

Не забравяйте да разгледате всички дизайни, които можете, преди да се напечатате!

Коментари

Ричард Рики Хейл (автор) от Западна Вирджиния на 02 март 2012 г .:

*Кевин, благодаря, че отделихте време да се отбиете и коментирате. Зад татуировките има много символика. Надявам се да ви е харесало. Пази се.

*Шон, благодаря, че дойде. Благодаря ти, че показа благодарността си приятел. Ще се видим скоро.

*AE, винаги е чудесно да дойдеш. Радвам се, че историята винаги те интересува. Вашата подкрепа винаги е добре дошла. Ще се видим скъпи.

*Бет, благодаря за отделеното време и коментара. Това е добра идея. Повечето татуировки с меч са насочени надолу. Виждам как един посочен би бил препратка към вашите лични убеждения.

*Каш, благодаря отново, че отделихте време да разгледате тази статия. Радвам се, че ти хареса. Пази се.

*Франк, винаги ми е приятел и много благодаря. С толкова много различни видове, той прави страхотна татуировка. Оценявайте всичко и ще се видим скоро.

*Alocsin, винаги е добре да разбереш твоята гледна точка, приятелю. Лично около WV никога не съм виждал татуировка с меч. Татовете с пълен гръб обаче изглеждат добре.

*Цигане, удоволствието е моят скъп приятел. Харесва ми, защото това е татуировка, с която можете да бъдете креативни, да поставите свой собствен личен завъртане.

Циганка Роуз Лий от Дейтона Бийч, Флорида на 02 март 2012 г .:

Гласувано и страхотно. Нещо вълнуващо в разглеждането на всички тези остри татуировки с меч.

Аурелио Локсин от Ориндж Каунти, Калифорния на 01 март 2012 г .:

Със сигурност един от най -често срещаните центрове I'виждал съм, но никога не съм срещал такъв на цял гръб. Гласуване за това “Красиво и красиво”.

Франк Атанасио от Шелтън на 01 март 2012 г .:

да .. това е или ще стане за добра татуировка, писателят нагоре и отново страхотно 🙂

Томас Силвия от Масачузетс на 01 март 2012 г .:

Здравей приятелю, страхотен интересен център с много красиви снимки.

Гласувайте нагоре !!!

Бет Пери от Tennesee на 01 март 2012 г .:

Някои много хубави татуировки. Ако някога щях да взема меч 'също така'd трябва да бъде с острието нагоре, като представител на бога, Tyr.

Благодаря за споделянето!

Рубин Жан Ришерт от Южен Илинойс на 01 март 2012 г .:

Това са страхотни … Историята също е страхотна .. Гласувани и далеч..

Шон75 от Edison на 01 март 2012 г .:

Оценявам ви за историята на различен меч, който изследвате във вашия център … гласуван и интересен … 🙂

kevins blog52 от Южна Индиана на 29 февруари 2012 г .:

Това беше много интересен център, не го направих't осъзнават всички различни дизайни и значения на мечовете зад тях. Гласувах и беше интересно