Карамеленият цвят на косата е целунат на слънце, маслен нюанс. Топлият златист нюанс е причината да бъде обичан от експерти стилисти и известни личности!

Карамелните нюанси постигат перфектния баланс между богатите нюанси на червено, блондинка и брюнетка. Плюс това, той има по малко от всеки, показващ смесица от всичко при различни видове светлина. Особено когато е срещу наситен, по -тъмен основен цвят.

Дълбоки, маслинови кожи, както и светъл тен със студени нюанси. Те се допълват най -добре от топли карамелени нюанси. Поддръжката зависи от това как ще носите този карамелен цвят.

Преди следващата ви среща с коса, разгледайте тази актуална колекция от снимки на идеи за цвят на карамелена коса!

Златен карамелен цвят с дълги разхлабени къдрици

Златен карамелен цвят с дълги разхлабени къдрициInstagram @suzycolorist

Тези дълги разхлабени къдрици са направени по -сладки от тези богати карамелени блондинки кичури. Тази по-светла коса с цвят на карамел е чудесна и за повечето типове кожа.

Светъл карамелен нюанс Mocha

Лек карамелен нюанс мокаInstagram @nahee_stylist

Лек карамелен нюанс мока е хладен нюанс на цвета на косата на брюнетка, който е много модерен. Светлите матови кафяви тонове са супер уникални и позволяват на брюнетките да си играят с различни мока и карамелени нюанси на косата. За коса, която изглежда мека, има много движение и за да се изфукате със студения си цвят на мока, използвайте маша за оформяне, след това използвайте гребен с широки зъби или четка, за да разхлабите вълните, придавайки безпроблемен луксозен завършек.

Карамелено кафяво и кестенява смес

Карамелено кафяво и кестенява смесInstagram @hairbyelijahs

Смес от карамелено кафяво и кестеняво е зашеметяващ цвят на косата, който отразява топлината и красотата. Тъмнокафявите нюанси и топлите кестенявочервени отблясъци се смесват безпроблемно, за да създадат този сияен, лъскав, многоизмерен цвят на косата. Изпробвайте топъл меден карамелен тонер върху скучна, безжизнена руса коса, за да освежите и върнете живота и дълголетието към цвета на косата си.

Дълбоко карамелно кафе Balayage

Дълбоко карамелено балажаж на кафеInstagram @jessicascotthair

Дълбокият карамелен балаяж за кафе блести сияйно с топлина и яркост. Медни и дълбоки кестенови тонове добавят блясък и жизненост, които ще оставят косата ви да изглежда мека и блестяща. Тези шоколадови и карамелени нюанси изглеждат невероятно на жени с дълбоки тонове на кожата и внасят живот и яркост в тъмните коси.

Карамел и бежово блондинка

Карамел и бежово блондинкаInstagram @hairbyamybee

Карамел и бежово руса коса е перфектен нюанс за жени с по -тъмна коса и тен на кожата, по -тъмната коса вече излъчва топлина. Карамелените тонове са богати и придават нужното количество топлина, без да изглежда месингова. Топенето в него ще помогне за балансиране на двата тона, тъй като има правилната комбинация от прохлада и топлина, създавайки естествен резултат.

Акценти от дебел карамел

Дебели карамелени акцентиInstagram @hairmeroar

Наситените карамелени акценти добавят дълбоки джобове с дълбочина, за да помогнат за създаването на красиво измерение на брюнетката коса. Карамелните акценти могат да подхождат на всеки тен на кожата, тъй като могат лесно да бъдат модифицирани.

Цвят на карамелен мед

Цвят на карамелен медInstagram @samantha_hairdesign

Зашемете всички с измерението и тялото, донесени от тези медени карамелени акценти върху средно кестенява коса. Огромни, лесни вълни на средна дължина на коса ви дават този зашеметяващ резултат, когато е подчертан от боя за коса с меден карамел.

Кремообразна карамелена коса

Кремообразна карамелена косаInstagram @hairbyabbyhelms

Подправете косата до раменете с кремав карамелен оттенък и плажни вълни за този дълбок и измерен вид! Студеният карамелен тон е идеален за всеки тип кожа през четирите сезона.

Карамел + шоколадов цвят

Цвят на шоколадов карамелInstagram @strangestylez

Очарователни лъскави къдрици с карамелени и шоколадови тонове, подходящи за всяко събитие от местното кафене до небрежна среща за среща. Точно като бонбоните, цветовата комбинация тук е страхотна!

Пепел Карамел Балаяж

Пепел Карамел БалаяжInstagram @chiyukihair

Уютен контраст между тъмна пепел и цвят на руса карамел! Тази избледняла версия на нюанси на карамел на плажните вълни има мекота и впечатляваща привлекателност!

Карамелена коса с руси акценти

Карамелена коса с руси акцентиInstagram @hairartistrybyjordinh_

На тази среда многослойната коса е контраст на преплетени платинени руси и карамелено-лешникови нишки. Комбинацията от тонове създава ефект на мръсна руса коса, който със сигурност ще съответства на дамите със светъл тон на кожата.

Топла карамелена руса коса

Топла карамелена руса косаInstagram @hair.by_laurenn

Ярък мек нюанс, който да облекчи вълните ви-тези карамелени руси акценти са истинска спирачка! Собствени коси на слънце, които изглеждат очарователни през цялата година!

Черна коса с леки карамелени акценти

Черна коса с леки карамелени акцентиInstagram @jillianmariebeauty

Станете размерна брюнетка със сладки медени вихри и нотки на карамел в косите си! Това е пълен нюанс, който не се нуждае от прекалено много поддръжка или стайлинг. Добавянето на карамелен цвят към по -тъмен основен цвят създава нов цветен спектър. Със сигурност работи върху къс боб или дълга вълнообразна прическа.

Тъмно кестенява коса с карамелни акценти

Тъмно кестенява коса с карамелни акцентиInstagram @_locksbylexa_

Ако искате да озарите кичурите си от черен шоколад и да добавите измерение, опитайте тези карамелени акценти. Комбинацията от основен цвят и акценти създава завладяващи ивици карамел.

Светъл златистокафяв нюанс на карамелена коса

Светло златисто кафяв нюанс на карамелена косаInstagram @hairby_prattana

Този мек златистокафяв тон на карамелената коса е начинът да постигнете несравнима дефиниция и блясък. Това е естествен топъл карамелен нюанс, който ще ви направи обсебен от новото ви!

Карамелени нюанси на карамел

Карамелени нюанси на карамелInstagram @n.m_hair

Магията, която може да направи карамел-карамелен балаяж плюс бебешки лампи! Тази мулти-тонална коса е идеална за дами, които искат гъвкавост, когато става въпрос за оформяне.

Карамелен балаяж на тъмнокафява основа

Карамелен балаяж на тъмнокафява основаInstagram @glenhew

Това е карамелен балаяж омбре върху естествен тъмнокафяв цвят на косата, създаден от художника за коса Глен Хю от Малайзия. Това създава многоизмерен ефект на подчертаване с карамел. Най -хубавото в това е, че можете да поддържате естествения си цвят, докато изглеждате модерно и свежо.

Хю отбелязва: „Цветът на карамел върху тъмната коса е различен от другите, където трае по -дълго. А с техниката balayage ombré ще изглеждате добре дори след като поникнат нови карамелени корени.

Този цвят на косата е подходящ за естествена или боядисана коса – от черна, средно кестенява до светлокафява. Можете да персонализирате сянката според формата на лицето и тена на кожата. Просто използвайте техниката за рамкиране на лице balayage.

Подходящ е и за жена, която иска нещо, което да продължи по -дълго. „Поддържайте топлите си тонове и стил със спрей за плажни вълни. Опитайте и балсам за почистване и естествени масла за коса “, предлага Хю.

Карамелен балаяж с корекция на цветовете

Карамелен балаяж с корекция на цветоветеInstagram @theladymisst

Този великолепен карамелен балаяж всъщност е създаден чрез корекция на цвета. Създателят на стил Тереза ​​Харди описва процеса си по -долу.

„За да получите външния вид, премахнете пет инча коса и след това направете цветен екстрактор, за да се отървете от някои от червените тонове на косата.“ Базираният във Флорида стилист продължава: „Поискайте фина сянка в корена и запазете тона в по-топлото и богато семейство карамел. Това ще го поддържа с ниска поддръжка. “

Този процес на оцветяване на карамел отне общо 4 1/2 часа. „Не забравяйте да използвате Olaplex на всяка стъпка, за да поддържате целостта на косата. Този цвят ще ви издържи около 4 до 6 месеца с ниска поддръжка на тапицерии, гланцове и обработки “, обяснява Харди.

Светлокафява коса с карамелни акценти

Светлокафява коса с карамелни акцентиInstagram @sophsoph_luxe

Тази светлокафява коса с карамелени отблясъци предлага мекота на цвета. Вижте създателката Софи Хендерсън от Chatswood, NSW заявява, „balayage е цветна техника с ниска поддръжка и без усилия. След като завършите цвета си, той може да се поддържа месеци след това с цветни тонери. И не е нужно да се притеснявате, че ще се връщате в салона на всеки 5-8 седмици, за да запълните повторния си растеж.

Според Хендерсън, „карамелените тонове са популярни, защото имат по -широка гама от основни или основни цветове, особено при жени с по -тъмна коса. Цветът на карамела позволява наистина приятни фини вариации. По -топлите тонове отразяват светлината повече, така че косата изглежда здрава и блестяща. “

Balayage е чудесен за жени, които искат цвят с лесна грижа за косата. Първата среща обаче често е голяма. Хендерсън препоръчва използването на марки като Olaplex, Davines, Kerastase. Тя добавя: „Те са чудесни, за да поддържат състоянието на косата и да запазят цвета ви по -дълго. Загубата на интензивност на цвета може да направи огромна разлика в прическата. “

Тъмно до светло карамелено омбре върху естествена брюнетка коса

Тъмно до светло карамелено омбре върху естествена брюнетка косаInstagram @hairlust__

Това тъмно до светло карамелено омбре за брюнетка е проектирано от стилиста Риана Сиелонко от Тексас „Това е хубав златист карамелен цвят на косата. Беше превърната в кремообразна блондинка с лек златист нюанс “, отбелязва Cielonko.

„Най -хубавото в този карамел със солено омбре е колко топлина може да присъства в прическата. В днешно време по -студените тонове са това, което много момичета искат “, добавя стилистът.

Този цвят е за жени, които все още искат да бъдат брюнетки, но добавят поп блондинка в живота си. Разтопяването на естествения цвят на корена в карамел създава минимална поддръжка. Всичко това, като същевременно запазва изцяло изсветления вид.

Богат карамелен лате цвят за коса

Богат карамелен лате цвят за косаInstagram @bbridgetta

Този карамелен лате цвят е фин. Тя расте красиво и ви дава лесна бохо атмосфера! Също така е супер лесен за поддържане! Този скъпоценен камък за коса е създаден от Бриджит Холмгрен от Лос Анджелис.

Ако искате да изсветлите косата си, винаги трябва да имате продукти, които да я поддържат здрава и блестяща. „Осветлителят ще увреди косата, независимо от всичко. Така че подстригването или лечението е задължително с тази светла карамелена боя за коса “, обяснява Холмгрен.

Тъмна карамелена коса

Тъмна карамелена косаInstagram @behindjessieschair

Това е прическа с ниска поддръжка, но висок клас и по-тъмен карамелен цвят от фризьорката Джеси Молдън от Хънтърсвил, Северна Каролина.

„Този ​​тъмно карамелен цвят на косата е за спокойни момичета, които не искат да поддържат цвета на косата си на всеки 4-6 седмици. Това е по-скоро за жени, които няма да имат нищо против да ходят на всеки 8-12 седмици “, отбелязва Молдън.

Най -красивото нещо в него е топлината, която цветът има, тъй като е в по -топлия спектър на карамел.